Molitva za Božju zaštitu

Molitva za Božju zaštitu nam je potrebna jer je ovaj svijet opasno mjesto, a neprijatelj duše želi nas uništiti. 

Kako bismo trebali odgovoriti u svijetu ispunjenom mržnjom, bijesom i nasiljem? Osim toga, svaki dan smo na meti Sotone i njegovih anđela. Naša su djeca i obitelji u opasnosti, a mi ponekad snosimo odgovornost za njihovu sigurnost. Što možemo učiniti da ih zaštitimo od zla? Kako možemo potražiti Božju pomoć?

Bog je odredio molitvu kao alat koji možemo koristiti za zaštitu nas i naših voljenih od zla oko nas. U nastavku je molitva koja vam može pomoći da svoje misli izgovorite Bogu.

Molitva za Božju zaštitu

Nebeski Oče, želim Ti zahvaliti na milosrđu koje mi vjerno iskazuješ. Ti si dobar Otac, pun ljubavi i samilosti za svoju djecu.

Hvala što sam Tvoje dijete kupljeno Kristovom krvlju i što me ništa ne može ugrabiti iz Tvoje ruke, jer si moj Spasitelj. Hvala što sam iz kraljevstva tame premješten u Tvoje kraljevstvo. Hvala što su mi oprošteni grijesi i što sam pokriven samom Kristovom pravednošću. Hvala što si me izveo iz ropstva grijehu i Sotoni.

Oče, nekad su moje misli i osjećaji zatamnjeni i zbrkani već na početku dana. Nekad se osjećam kao da ne mogu dalje. Oko mene se znaju događati stvari koje ne razumijem. Neke od tih stvari čine da se osjećam slabo, bespomoćno i uplašeno. Strah i nemir postaju preveliki za mene, i znam da nemam snage sam prolaziti kroz sve u danu.

Molim Te, Oče, daj mi snage za sve s čime se moram suočiti. Pomozi mi da izdržim svaku tešku situaciju i da se prema svemu postavim na način koji će donijeti slavu Tvom imenu. Blagoslovi moje odnose s drugima i pomozi da svakome budem na blagoslov.

Molim Te, Oče, daj mi snage za sve

Sačuvaj me od svih sotonskih zamki i ne dopusti da se dam navući na grijeh. Budi moja zaštita!

Znam da je Sotona ričući lav koji traži koga bi mogao proždrijeti. Znam da je on princ tame koji se rado maskira u anđela svjetla i pokušava prevariti puno ljudi. Znam da pokušava uništiti vjeru mnogih i zavesti druge lažnim učenjima i demonskim doktrinama dok sije sjeme razorne prijevare i zla u srca i živote mnogih. Ali Oče, zahvaljujem Ti što je veći Onaj koji je u meni nego onaj koji je u svijetu. Hvala Ti što je Kristovom krvlju neprijatelj poražen.

Oče, u metežu svakodnevice, pokloni mi radost i mir i uvijek me podsjeti da se za ništa ne trebam tjeskobno brinuti. Ti si moj oslonac, Ti si moje sve. Amen!

Molitve za druge prigode možete pronaći na ovom linku.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!