Priča o sirijskom muslimanu koji je pronašao Isusa Krista

Za Alija je život u Siriji bio težak iako je bio musliman; no, kada je prisiljen napustiti svoju zemlju prije sedam godina, Ali je pronašao Isusa Krista.

Ali je živio u gradu u Siriji gdje su ujedno obitavali i teroristi; zapravo, Ali je odbio poziv da im se pridruži.

Jednog dana je u njegovom gradu eksplodirala bomba – Ali i mnogi drugi bili su ozlijeđeni.

Dok se u bolnici oporavljao od svojih ozljeda, vlada, koja je istraživala eksploziju bombe, gledala je na sve u gradu kao na teroriste – iako su neki bili nevini.

Kada je otpušten iz bolnice, Alija je uhitila tajna policija i poslala ga u zatvor. Bilo je to užasno iskustvo za Alija.

„Tukli su me svaki dan te su me mučili na razne načine kako bih priznao da sam terorist. Čak su me vezali, šokirali i vješali naopako gotovo svaki dan”, prisjetio se Ali.

Svaki je dan očekivao da će umrijeti, kao i mnogi drugi oko njega

Tada je u zatvor doveden čovjek istog imena kao Ali. Taj je čovjek bio sin generala te je odmah trebao biti pušten iz zatvora. Zabunom su pustili Alija koji je trebao odslužiti još 14 mjeseci zatvora.

VIDI OVO: Bivši musliman koji je progonio kršćane postao gorljivi Kristov misionar

Islamska je država shvatila da je pušten na slobodu te su ga namjeravali ubiti.

Zatvor je uskoro otkrio pogrešku, ali je Ali već bio otišao izvan zemlje sa svojom obitelji. Nastanio se u Jordanu. Nakon nekoliko godina se oženio, ali mu je supruga preminula tijekom poroda. Ostao je udovac s malim djetetom.

U to vrijeme je Ali još bio predani musliman te je svaki dan citirao Kuran. Tada je primijetio nešto neobično – Kuran je više spominjao Isusa nego Muhameda.

Shvatio je da Isus nije bio samo običan prorok

„Primijetio sam da im je osobnost drugačija. Isus nije bio samo običan prorok, On se ponašao drugačije i govorio o donošenju mira”, rekao je Ali.

Tada je otišao do kršćanskog pastora koji mu je često pomagao te ga je zamolio za Bibliju.

„Htio sam znati više o kršćanima”, rekao je, „U Islamu i džamijama govore o kršćanima kao da su to loši ljudi. No kada sam došao u Jordan jedino su mi ti ‘loši’ ljudi pomagali, jedino su me oni ohrabrivali. Bili su to zapravo dobri ljudi”.

Ali je počeo čitati Bibliju te je uskoro dao svoj život Isusu. Pridružio se crkvi i započeo svoj kršćanski životi poslanje. Na žalost, njegove poteškoće tu nisu završile.

VIDI OVO: ”Njihov bog nije moj Bog”: Zbog ISIS-ovih okrutnosti sirijski muslimani prelaze na kršćanstvo

Muslimanska tvrtka za koju je tada radio saznala je da se obratio na kršćanstvo. Odmah su ga otpustili, okrivili za krađu novca i dali naputak drugim tvrtkama da ga ne zapošljavaju.

Ali nije zaposlen već punih 6 mjeseci te još uvijek pati od fizičkih posljedica mučenja u zatvoru, ali si ne može priuštiti adekvatnu liječničku pomoć. No, on i dalje vjerno služi Gospodinu, propovijeda muslimanima kroz Kuran i Bibliju.

Lokalni pastor mu nastavlja pomagati kako god može. On vjeruje da Ali ima dar pomoći drugim muslimanima da upoznaju Isusa.