Što znači slijediti Isusa?

Slijediti Isusa ne znači samo prihvatiti ono što je On učinio za nas, već znači živjeti Njegov život svojim životom, slušati i izvršavati Njegovu Riječ.

“Ovce moje slušaju moj glas, ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni; i neće propasti nikada i nitko ih neće oteti iz moje ruke.” (Ivan 10,27.28)

Što za nas danas znači “slijediti Sina Božjega”? Jasno je da ne može značiti to da se za Isusom ide naokolo, kao što su to činili Njegovi učenici kad je On bio ovdje na Zemlji.

Početna točka je ista kao što je bila i tada: preduvjet za učeništvo je odnos vjere u Njega. To uključuje potpun preokret: više ne živimo po vlastitim sebičnim zamislima, nego u svoj život primamo Krista kao svog Spasitelja i Gospodina.

PROČITAJTE: Kako slijediti Isusa?

Taj odnos vjere u Krista obilježen je ljubavlju, i to ljubavlju koja je Njega vodila da umre za nas. Ona privlači vjernikovo srce i pobuđuje ga da se podlaže Njegovu vodstvu.

Slijediti Njega znači slušati Njegovu riječ i provoditi je u djelo živeći svoj život u skladu s njom. To je Isus mislio kad je rekao da ga Njegove ovce slušaju i slijede. Uglavnom, Krist nama ne govori čujno, nego putem Svetog pisma, koje po djelovanju Svetog Duha postaje živi utjecaj u našim srcima i okolnostima u kojima se nalazimo. Ako redovito čitamo Bibliju i molimo Gospodina da nam je dade razumjeti, uskoro ćemo upoznati glas Dobrog Pastira.

U životu učeništva svakog će se dana moći iskusiti Božja vječna ljubav: “Jest, ljubavlju vječnom ljubih te; stoga sam te s dobrohotnošću privlačio” (Jeremija 3,1).

Izvor: gbv-online.org

NAJNOVIJE!