Slobodna od bipolarnog poremećaja: Žena slavi Boga koji ju je iscijelio

Žena koja je godinama patila od bipolarnog poremećaja, PTSP-a i tjeskobe je sada slobodna te slavi Boga koji ju je iscijelio. Pročitajte njeno nevjerojatno svjedočanstvo:

Nichole Marbach provela je šest godina svog života u neprestanim posjetima bolnicama za mentalne bolesti. Neprestano je bila mučena sjećanjima iz djetinjstva o seksualnom, fizičkom i verbalnom zlostavljanju rođaka alkoholičara. 

Prisjetila se: „Probudila bih se u jutro i bila sasvim sretna, a do na večer bih imala žilet u rukama želeći si prerezati vene. Osjećala sam kao da živim u paklu na zemlji.“ 

„Osjećala sam se kao da nigdje nisam sigurna te sam zato bila jako tjeskobna, no nisam to nikome mogla povjeriti jer sam bila uplašena.“

Njezina majka se rastala i preudala kada joj je bio 10 godina

Kada je Nicole imala 10 godina njezina se majka rastala i preudala. Počela je ići u crkvu te je predala svoj život Kristu. Na žalost, zlostavljanje se nastavilo, a i Nicholeina potraga za ljubavlju i osjećajem sigurnosti, rekla je za CBN.

„Vjerovala sam da je Bog ljut na mene jer sam bila ispunjena negativnim mislima o tome da sa mnom nešto nije u redu, da sam nedovoljna i da me nitko ne može voljeti“. 

Do srednje je škole zlostavljanje prestalo, ali je Nichole već prešla na nove načine da se nosi sa svojom prošlosti – prešla je na alkohol, ozljeđivanje i seks. 

Prisjetila se: „Počela sam si čupati kosu i udarati glavom o zid i štipati se, a kasnije sam našla žilet te sam se rezala“. 

Nichole je nastavila piti na fakultetu, a do završetka fakulteta bila je udana za Claudea te je uskoro imala troje djece. Mislila je da je ostavila svoju groznu prošlost iza sebe dok jednog dana nije mijenjala pelenu svoje kćeri. 

Prisjetila se: „To me je ispunilo takvom boli i ljutnjom je sam ja bila majka, štitila sam svoje dijete i shvatila da mene nitko nije zaštitio.“ 

VIDI OVO: 10 načina kako sačuvati mentalno zdravlje

Čula je negativne glasove u glavi

Ta su sjećanja pobudila još neke stvari. 

„Počeli su mi se javljati jako negativni glasovi u glavi koji su mi govorili da se ubijem i da sam grozna majka i da bi mojoj djeci bilo bolje bez mene“. 

Nichole je uskoro počela piti, a kada je Claud saznao za to zahtijevao je da idu na savjetovanje. Tada je prvi put čuo za njezinu tešku prošlost. 

Rekao je: „Teško je kako nas to sada boli. Bilo je to jako tužno i potresno“. 

Nichole je dijagnosticiran PTSP i bipolarni poremećaj, kao i tjeskoba. Uskoro se počela rezati. 

Došlo je do toga da si je jednom na trbuhu žiletom napisala: „MRZIM SE“. 

Nakon toga je provela šest godina u neprestanim posjetima ustanovama za mentalno oboljele. 

Stalno su je opsjedale ružne misli

Neprestano je imala užasne i teške misli. 

Claud se prisjetio: „Postalo je to kao nepokoriva planina, bilo je previše. Bio sam ojačan, ali sam očajavao jer sam se bojao da ona neće preživjeti“. 

Taman kada se ovaj par pomirio s Nicholeinom mentalnom bolesti, ona je upoznala medicinsku sestru u kršćanskom centru za oporavak. 

„Podijelila je sa mnom da me Bog voli i da mogu zamijeniti sve te negativne misli i laži s istinom iz Njegove Riječi“, rekla je Nichole, „Počela sam slušati Božji glas koji mi je govorio da me voli. Zbunjenost i muka su nestale te sam znala da sam izliječena i da sam slobodna“. 

Nestala je i želja za pićem i ozljeđivanjem. Uskoro je prestala piti lijekove te je postala majka i supruga kakvu je njezina obitelj trebala. 

VIDI OVO: 4 ohrabrujuće istine za kršćane s mentalnim bolestima

Isus ju je iscijelio od bipolarnog poremećaja

Počela je otkrivati tko je ona zapravo u Isusu Kristu, počela je primati Njegov oprost i opraštati onima koji su ju zlostavljali. 

Prisjetila se: „Primila sam Božju ljubav za sebe te sam mogla gledati na moje zlostavljače očima ljubavi tako da sam im oprostila. Ne mogu vam reći koliko sam se slobodno tada osjećala. Bilo je to kao šlag na torti mog iscjeljenja. Znala sam da sam izliječena i cijela zbog Isusa. Prošlo je već 14 godina, a da mi nisu trebali lijekovi. Hvala Ti, Isuse“. 

Od tada je Nichole slobodna, započela je misije za pomoć osobama koje se pate s mentalnim bolestima i ovisnošću. Ujedno je napisala nekoliko knjiga o svom putu i izlječenju. 

Claude je podijelio: „Ljudi misle da za mentalnu bolest nema lijeka, ja bih rekao da smo svjedoci za suprotno. Nastavite imati nadu jer vaše putovanje nije gotovo. S Bogom je sve moguće“. 

Nichole je dodala: „Oduvijek sam tražila samo ljubav i zaštitu, a to sam našla u vezi s Bogom. Želim vam reći da Isus nije pridonio samo mom fizičkom spasenju, nego i mentalnom i emocionalnom. Želim vas ohrabriti u mislima da to iscjeljenje pripada i vama.“