Kako biste živjeli slobodni od straha, predajte se Bogu

Pokušajte to učiniti ovaj tjedan i svjedočit ćete kako Bog ispunjava svoja obećanja!

Bog kaže da ako napravimo ovo onda će On napraviti ono. Svako obećanje ima premisu.

„Ako li srce svoje ti uspraviš i ruke svoje pružiš prema njemu, ako li zloću iz ruku odbaciš i u šatoru svom ne daš zlu stana, čisto ćeš čelo moći tad podići, čvrst ćeš biti i bojati se nećeš. Svojih se kušnja nećeš sjećat’ više kao ni vode koja je protekla. Jasnije će tvoj život sjat’ no podne, tmina će se obratit’ u svanuće. U uzdanju svom živjet ćeš sigurno i zaštićen počivat ćeš u miru.“ (Job 11,13-18).

U Bibliji piše: „Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi“ (1. Ivanova 4,18).

Kako naučiti živjeti u Božjoj ljubavi kako biste bili slobodni od straha?

Svaki dan trebate predati svoje srce Bogu.

Kada se svako jutro probudite, prije nego ustanete iz kreveta, trebate reći: „Bože, prije nego započnem ovaj dan predajem Ti svoje osjećaje. Želim da budeš Gospodar mojih osjećaja. Želim da kontroliraš moje emocije i misli. Predajem Ti svoje srce. Želim da me ispuniš Svojom ljubavlju.“

PROČITAJTE: Kako nas Krist oslobađa straha od smrti?

Job 11,13-18 govori: „Ako li srce svoje ti uspraviš i ruke svoje pružiš prema njemu, ako li zloću iz ruku odbaciš i u šatoru svom ne daš zlu stana, čisto ćeš čelo moći tad podići, čvrst ćeš biti i bojati se nećeš. Svojih se kušnja nećeš sjećat’ više kao ni vode koja je protekla. Jasnije će tvoj život sjat’ no podne, tmina će se obratit’ u svanuće. U uzdanju svom živjet ćeš sigurno i zaštićen počivat ćeš u miru“.

U tim redcima pronalazimo tri zapovjedi i osam obećanja. Bog kaže da ako napravimo ovo onda će On napraviti ono. Svako obećanje ima premisu.

Najprije, daje zapovjedi: Svaki dan predajte svoje srce Bogu. Okrenite mu se u molitvi. Prinesite Mu i priznajte svoje grijehe.

Tada nabraja obećanja: Nećete biti posramljeni, bit ćete samouvjereni, bit ćete bez straha, vaše brige će biti nevažne, tama kroz koju prolazite će biti svjetlija od podneva, moći ćete dobro spavati jer ste sigurni i zaštićeni, bit ćete ispunjeni nadom, nećete imati briga.

Tko ne bi htio sve to? Trebate zapisati te retke na papir i staviti ih negdje gdje će vam uvijek biti pred očima.

PROČITAJTE: 4 biblijska načina kako reagirati na stres i strah

Neka vas podsjete da učinite te tri stvari – predate srce Bogu, okrenete Mu se u molitvi i priznate Mu svoje grijehe – kako bi Božja ljubav ispunila vaš život i uništila svaki vaš strah i nesigurnost.

Pokušajte to učiniti ovaj tjedan i svjedočit ćete kako Bog ispunjava svoja obećanja dok vas obasipa Svojom ljubavlju.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com