Zašto smrt pogađa najvjernije i one koji najviše mole?
Foto: Pixabay

”Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom…” Ivan 17,24

O, smrti! Zašto si taknula korijen stabla, pa su grane umorno klonule? Ako već moraš upotrijebiti svoju sjekiru, odsijeci drvo koje ne donosi plod; dobila si za to odobrenje. Ali zašto želiš odsjeći krasne cedre libanonske? Zaustavi sjekiru i poštedi pravedne.

Znam da to ne ide tako. Smrt pogađa naše najvjernije prijatelje, najplemenitije, one koji se najviše mole, koji su najsvetiji; čak i oni najvjerniji moraju umrijeti. Zašto? Radi Isusove svemoćne molitve ”Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom.”

Ova molitva ih nosi na krilima orla prema nebu. Svakog časa poneki vjernik odlazi s ove zemlje u raj — to je odgovor na Kristovu molitvu. Jedan dobar stari kršćanin je primijetio: ”Često se molitve Isusa i vjernika ne podudaraju.” Možda klečiš i moliš se: ”Oče, daj da Tvoj vjerni ostane ovdje gdje sam i ja.” Krist moli: ”Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom.”

VIDI OVO: Bojiš li se smrti? Ova Isusova poruka može odagnati tvoj strah!

Učenik ponekad napušta put svoga Gospodina. Duša ne može biti istovremeno na dva mjesta, onaj koga ljubimo ne može biti i kod Krista i ostati s nama. Koja molitva će pobijediti?

Ti bi možda htio da Kralj ustane sa svog prijestolja i proglasi: ”Ovdje imam dvije molbe potpuno suprotne jedna drugoj — koju da uslišam?”. Siguran sam da bi ti ustao i rekao: ”Isuse, ne moja ali Tvoja volja neka bude!”. Prestao bi se moliti za život onog koji ti je drag kad shvatiš da se Isus moli suprotno.

Gospodine, neka su Tvoji. U vjeri ih puštamo da odlaze.

Autor: Charles Spurgeon