Snažna molitva koja će obnoviti vaš brak

Ova snažna molitva za obnovu i iscjeljenje braka nadahnut će vas da se za sve obratite Bogu i molite Njegov blagoslov.

Molitva. Nešto što svatko od nas treba raditi, ali mnogi s time imaju problema. Nekoliko ljudi u mom životu mogu nazvati molitvenim ratnicima. Zovem ih kada trebam molitvu jer znam da će se moliti usrdno. U zadnje vrijeme želim tako nešto i u svom životu, ali moj um luta, nemam dovoljno koncentracije ili ne znam što treba reći.

Znam da mogu biti iskrena s Bogom, ali većinu mu vremena govorim ono što mislim da želi čuti, kao da je to način na koji želim da moja djeca razgovaraju sa mnom. Dodajte i molitve za moj brak i tek se tada osjećam izgubljeno jer se u većini slučajeva samo žalim Bogu. Baš predivno.

Paul Tripp govori o važnosti bračne molitve u svojoj knjizi Što ste očekivali? (What did you Expect?), a njegov je savjet uistinu važan.

Govori:

U našem braku, molitva nas vodi na razne puteve. Podsjeća nas na stvari koje smo rekli da su važne za jedinstvo u braku, za razumijevanje i ljubav. Dnevna molitva jača sva obećanja koja smo dali, a koja često zaboravimo održati iako su neopisivo važna. Molitva otvara oči našeg srca. Molitva je ključni sastojak zdravog braka.

Meni je potrebno otvaranje očiju mojega srca svaki dan. Ne mogu ostati usredotočena na sve te negativne misli koje me bombardiraju i usmjeravati molitvu prema tome da počnem praviti listu za namirnice, ili što je još gore, da počnem nabrajati tuđe mane umjesto da zatražim oprost za svoje. Znam, jadna sam.

Sigurna sam da Bog nije šokiran kada me vidi da ludim. David je to činio, možda i vi to činite, pa sam barem u dobrom društvu.

No želim da moje molitve odražavaju ono što znam da je istina o mom nebeskom Ocu. Čak je i David svoje molitve završavao izražavanjem Božje milosti i dobrote. Ponekad, moje uši i moja duša trebaju čuti nešto drugo osim mojih zastrašujućih misli.

Kako izgovaram Božju molitvu, osjećam se sigurnije. Isus nam je rekao da molimo te riječi, tako da to mora biti dobra odskočna daska. Ova nas molitva podsjeća na to tko smo mi i kako se uklapamo u Njegovo kraljevstvo.

Oče naš koji jesi na nebesima…

Nismo sami. Često zaboravljamo da nismo ostavljeni i prepušteni sami sebi. Ne ovisimo samo o svojoj snazi, mudrosti i pravednosti.

Molitva nas podsjeća da je Bog prisutan u svakoj situaciji i u svakom detalju. On je naš Bog, On je naš Otac, On je obećao biti uz nas i paziti nas. To znači da kada naiđu najteži trenutci u životu i kada ste strašno razočarani da niste izolirani. Niste bez nade. Imate Oca u nebesima koji je s vama tijekom vaših poteškoća. On vas neće napustiti, a to saznanje može činiti ključnu razliku u trenutcima kada se osjećamo izgubljenima.

Sveti se ime tvoje, dođi kraljevstvo tvoje, budi volja tvoja, kako na nebu, tako i na zemlji.

Bog ima veću svrhu za naš brak nego mi to možemo vidjeti ili znati. Od kruha koji jedemo do osobnosti koju pokazujemo. Mi trebamo Boga. Nemamo mogućnost da se pretvorimo u dobre, vjerne, drage ljude i ljude koji opraštaju i vole. To se može dogoditi jedino kad nas Duh transformira i promijeni, ponekada vrlo polagano.

PROČITAJTE: Molitva za spas braka od razvoda

Pravo jedinstvo se događa kada odbacimo svoje vlastite planove i zajedno slijedimo Božji plan. To nas podsjeća tko je Kralj i koje je kraljevstvo najbolje. Služenje Bogu zajedno u braku, a ne sebi, najbolji je način da budemo povezani u jedinstvu i ljubavi.

Kruh naš svagdašnji daj nam danas …

Ovisni smo o Bogu za osnovne životne potrebe. Od kruha koji jedemo do karakternih osobina koje pokazujemo. Trebamo Boga. Nemamo sposobnost da se pretvorimo u ljude pune ljubavi, nježne, vjerne, ljubazne i opraštajuće. To se događa samo kada nas njegov Duh preobražava i mijenja, ponekad vrlo sporo.

Molitva nas ponizuje i spašava nas od nas samih te nas podsjeća da ne možemo biti ono što trebamo biti bez Božje pomoći i obnove. Često to zaboravljam. Pokušavam pronaći odgovor na sve svoje probleme i pitam se zašto je život tako strašan i težak. Umjesto da se oslonim na svoje tumačenje, trebam Božju pomoć i vodstvo te Njegovu zaštitu.

Otpusti nama duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla.

Ovo me podsjeća na to da moje grešno srce radi protiv mene, da me iznutra iskušava.

Molitva nam može pomoći da pogledamo unutra, da prestanemo kriviti druge i da prihvatimo odgovornost za svoje ponašanje te da primimo oproštaj i pomoć. Molitva nas podsjeća da smo mi sami sebi najveći problem. No naš je Spasitelj tu da oprosti i iskupi. To je dnevna borba, ali ne možemo odustati. Moramo ustrajati u svom putu do križa svaki dan iznova. Pokajati se i oprostiti jedno drugome.

Jer Tvoje je Kraljevstvo i slava i moć u vijeke vjekova. Amen.

Svijet se ne okreće oko mene ili vas. Nego oko Boga. Naša nada u brak nije utemeljena u nekom kraljevstvu koje mi stvorimo, upotpunimo planovima za večeru, zajedničkim fotografijama i sl. Ona je utemeljena u Bogu, i Njegovu Kraljevstvu.

Božja molitva mi pomaže da u Njemu potražim mir, nadu i potvrdu sebe u Kristu. Podsjeća me na Njegovu ljubav prema meni. Daje mi perspektivu da sagledam veću sliku, divnu priču koje sam ja dio. Još se uvijek brinem i žalim, nemojte me krivo shvatiti, no osjećam kako se polako mijenjam te da sam u svim vremenima, čak i kada je najteže, Njegova. Amen.

Autorica: Michelle Lindsey; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!