NaslovnicaDuhovnostSotona ne želi da ovako molite

Sotona ne želi da ovako molite

Sotona ne želi da ovako molite, samo da znate. Sotona ne želi duhovno buđenje. Njegova strategija je podijeliti i pokoriti.

Ilija je bio potpuno običan čovjek. Mi ga gledamo kao velikog proroka, naravno, jer Ga je Bog upotrijebio kao takvog. No on je ujedno bio veliki prorok koji je imao depresivne epizode. U jednom trenutku čak nije htio živjeti više ni jedan dan. 

No Ilija se znao moliti. Jakov nam govori: „Ilija bijaše čovjek baš kao i mi; usrdno se pomoli da ne bude kiše i kiše nije bilo na zemlji tri godine i šest mjeseci. Zatim se ponovno pomoli te nebo dade kišu i zemlja iznese urod svoj“ (Jakovljeva 5,17-18).

Molite se strastveno. Molite se željno. Nemojte samo ponuditi tihe riječi, polovičnu molitvu: „Gospodine, spasi svijet ili što god.“ 

Ne, molite se za svoju zemlju. Molite se za svoju državu, za grad u kojem živite i za vladine službenike. Molite za svoju obitelj, svoje prijatelje i sve s kojima dolazite u kontakt. I molite se da Bog pošalje veliko duhovno buđenje. 

Sotona ne želi da to radite, samo da znate. Sotona ne želi duhovno buđenje. Njegova strategija je podijeliti i pokoriti. On bi volio da budemo podijeljeni zbog rase ili politike ili bilo kojeg drugog problema kako bi se svađali oko sitnica i propustili vidjeti širu sliku. 

Apostol Pavao napisao je crkvi u Korintu: „(…) jer ne htjedoh među vama znati što drugo osim Isusa Krista, i to raspetoga“ (1. Korinćanima 2,2). 

Ljudi umiru bez Isusa, a crkva debatira o drugim problemima. Vrijeme je da se probudimo i da zapamtimo da je evanđelje važnije od bilo čega drugoga. Evanđelje je važnije od naših preferencija. Evanđelje je važnije od politike. Evanđelje je važnije od bilo čega drugoga. Evanđelje je naša poruka našoj kulturi. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org