Sotona mrzi brak
Foto: Unsplash

Sotona dolazi ukrasti, ubiti i uništiti! Da bismo razumjeli zašto Sotona mrzi brak, moramo pogledati u Božju riječ.

Temelj braka je uvijek bio i još uvijek je pod napadom Sotone. Statistički gledano znamo da gotovo polovica svih brakova, sklopljenih u crkvi i izvan crkve, završava razvodom. Ali zašto?

Zašto bi Sotona trošio vrijeme i energiju napadajući naše brakove i biblijski temelj na kojem bi brakovi trebali biti građeni? Sotona dolazi ukrasti, ubiti i uništiti, ali vjerujem da je njegov plan mnogo dublji od toga da samo prouzroči štetu našim brakovima na vidljivi način. No, da bismo razumjeli zašto Sotona mrzi brak, moramo pogledati u Božju riječ.

Otkrivenje 19,7-8 nam kaže: “Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova! Dano joj je odjenuti se u lan tanan, blistav i čist! A lan – pravedna su djela svetih.”

VIDI OVO: ”Zaslužuješ boljeg muža!” 8 laži koje vam Sotona šapće o vašem braku

Krist je Zaručnik, a mi – Crkva smo Zaručnica, ona zbog koje će se On vratiti. Isus voli crkvu kao suprugu, a u Efežanima 5,25 nam govori da se isto ponašamo prema svojim suprugama. No, možda se pitate gdje sam ja u svemu tome. Vidite, Sotona natprirodno napada našu prirodu, tako da svojom prirodom utječemo na natprirodno. Pod ovim mislim da Sotona napada suštinu braka, i kako to godinama nastavlja činiti, jer smo dopustili da se nastavi, tako je razvod postao pravilo ponašanja našeg društva. Dakle, time što smo postali zadovoljni razvodom na prirodnoj razini, također smo postali zadovoljni s razvodom na natprirodnoj razini. Smatramo da je ispravno napustiti našu prvu ljubav.

Danas pastori i učitelji ostavljaju Riječ Božju, i propovijedaju razvodnjeno Evanđelje, u kojem je malo grijeha dozvoljeno. Opravdavaju time što milost pokriva sve grijehe, pa možemo slobodno ići kroz život, a kad pogriješimo, to je u redu jer obiluje milost. Milost je dana za onda kad padnemo, a ne kad odabiremo griješiti. Braćo i sestre, napustili smo svoju prvu ljubav i istinu. Umjesto propovijedanja istinitog Evanđelja Isusa Krista, mi propovijedamo da bismo ugodili ušima. Za Uskrs propovijedamo uskrsle zečeve, umjesto uskrslog Jaganjca.  Za Božić propovijedamo božićne darove, umjesto dar Isusa Krista koji je dan svim ljudima da se spase. Moramo se vratiti Evanđelju i istini, i propovijedati bez srama.

Kako je razdvajanje između Zaručnika i nevjeste, odnosno Isusa i Crkve sve veće, danas možemo vidjeti posljedice toga. Možemo vidjeti da se nekada snažni i beskompromisni temelj braka počinje raspadati, jer je danas normalno da muškarac sklapa brak s muškarcem, i žena s ženom.

VIDI OVO: 4 načina na koja Sotona želi uništiti vaš brak prije nego što do njega uopće dođe

Postaje nam normalno da muškarac ili žena mogu funkcionirati u poligamnom braku koji se sastoji od više od jedne žene. Vidimo muškarce i žene u brakovima u kojima su otvoreni za seksualne odnose izvan njihovog bračnog saveza. Najmlađa dob tinejdžerske trudnoće nastavlja padati, a stopa abortusa raste.

Seks više nije ograničen na brak dvoje ljudi, već je našim mladim generacijama samo usputna rekreacijska aktivnost. To su posljedice ostavljanja naše prve ljubavi. No, je li brak kojeg smo poznavali završen?

Mislim da nije, zato što jednom kad Božji ostatak ustane i postane glas koji viče u pustinji, govoreći da više nema mjesta planovima Sotone, tada možemo natrag uzeti ono što je nekada bilo naše. Možemo povratiti naš odnos s našom prvom ljubavi. Možemo vratiti biblijsku ideju braka za našu djecu i unučad. No, moramo zauzeti stav i reći “Dosta je bilo”. Moramo se boriti za naše brakove.

VIDI OVO: Sotona želi uništiti vaš brak! Ovako mu se možete suprotstaviti!

Moramo znati da se razvod može činiti kao najbrži i najlakši izlaz, no to je isto i skakanje kroz prozor visoke zgrade. Najbrži i najlakši način je ponekad pogrešan način. Danas se moramo odlučiti za borbu za naš vidljivi brak i naš brak s Isusom Kristom. Danas moramo zauzeti stav!

Autor: Tyler Duff; Prijevod: Vesna L.