Sretan je onaj koji ima ovu želju
Foto: Pixabay

”Htjeli bismo vidjeti Isusa” Ivan 12, 21

Među ljudima se često čuje ovakvo pitanje: ”Tko će nam pokazati nešto dobro?” Ljudi traže zadovoljstvo u stvarima ovoga svijeta, u raskalašenosti i bogatstvu. Ali grešnik koji se budi pita se: ”O da bar znam gdje naći Boga”…

Ako je zaista probuđen, osjeća svoju krivicu i da mu položiš pred noge čitavo bogatstvo, on će ti reći: ”Nosi to odavde, želim naći samo Njega”.

Blažen je čovjek koji je svojim težnjama dao određen pravac i usmjerio ih k jednom cilju. Ako ima mnogo različitih ciljeva, tada je njegovo srce kao lokva ili velika bara u kojoj se množe klice malarije i kuge. Ako su mu sve želje usmjerene u jednom pravcu, njegovo srce postaje rijeka čiste vode koja brzo teče i napaja polja.

VIDI OVO: Jesu li vaše želje od Boga? 3 načina na koja možete saznati

Sretan je onaj koji ima jednu jedinu želju — upoznati Krista. Ako duša čezne za Isusom, to je znak Božjeg djelovanja. Takav čovjek se više ne zadovoljava samo vjerskim obredima.

On kaže: ”Hoću Krista, moram Njega imati, obredi za mene ne vrijede, želim isključivo Njega. Neću obrede. Pružati mi prazan krčag, a ja umirem od žeđi; dajte mi vode ili ću umrijeti. Za Isusom čezne moja duša. Hoću vidjeti Isusa!”

Je li to i tvoja čežnja, dragi čitatelju? Težiš li i ti za Kristom? Imaš li samo jednu želju u srcu — da krv Isusova opere sve tvoje grijehe? Ako je tako nisi daleko od kraljevstva nebeskog.

Ako možeš reci sasvim iskreno sve bih dao samo da mogu biti kršćanin, sve bih dao što imam i čemu se nadam samo da osjetim da me je Krist primio, tada odbaci svaki strah, Gospodin te ljubi. Upoznat ćeš svjetlo i radovati se u slobodi s onima koje je Krist oslobodio.

Autor: Charles Spurgeon