Ovaj me stih izvukao iz tame
Foto: Unsplash

Ne postoji ništa gore nego doživjeti tešku situaciju i osjećati se neviđeno. No, postoji stih koji me izvukao iz tame.

Kada ste u nevolji, osjećate se kao da se vaši prijatelji, obitelj, suradnici ne mogu poistovjetiti s vama – ili jednostavno ne mare za vašu bol. Strašan je osjećaj iskusiti bol u srcu i osjećati se kao da nikoga nije briga. Znam, jer sam to već doživio. Postajemo žrtve i vjerujemo da je naše razdoblje boli toliko jedinstveno da se nitko s njim ne može povezati i da nitko nikada neće razumjeti zašto se osjećamo tako. Ali … to je laž.

Bogu ništa ne promiče. On jasno vidi i grijeh i patnju. On primjećuje što činimo, bilo da je pravedno ili grešno (Hebrejima 4, 13). On vidi naše situacije, bilo da su sretne ili očajne (Rimljanima 8, 35-39).

Stih koji me izvukao iz tame

U Edenskom vrtu Bog je vidio Adamov i Evin grijeh. Pokušali su se sakriti od Božje prisutnosti, ali njihov je pokušaj bio uzaludan (Postanak 3, 8–9). Kada je Kajin ubio svog brata Abela, Gospodin je rekao Kajinu: “Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče” (Postanak 4, 10). Kada je civilizacija postala potpuno izopačena u danima prije potopa, “vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika” (Postanak 6, 5).

Bog vidi – i to nam je utjeha, bez obzira što nam nije drago kada vidi našu grešnost.

Ali Bog vidi i našu patnju. Vidio je patnju Hebreja u Egiptu. Vidi i tvoju i moju patnju.

“Vidio sam jade svoga naroda u Egiptu”, nastavi Jahve, “i čuo mu tužbu na tlačitelje njegove. Znane su mi muke njegove.” (Izlazak 3, 7)

Bog je tu za nas. On nas nikada neće napustiti. On pomaže onima koji ga zazovu u vrijeme potrebe i ništa vas ne može odvojiti od Njegove ljubavi.

Isus Krist, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara, bio je obuzet tugom do smrti

Isus je bio tako duboko potresen i uznemiren da mu se znoj pretvorio u krv (Luka 22, 4). Medicinski rečeno, ovo je stvarno stanje koje se naziva hematidroza. To je vrlo rijetko zdravstveno stanje koje uzrokuje curenje krvi iz vaše kože kada niste posječeni ili ozlijeđeni, a javlja se u uvjetima ekstremnog fizičkog ili emocionalnog stresa. Kako je samo sramotno da ikada pomislimo da nitko ne može shvatiti kroz što prolazimo. Isus itekako može!!! Ne možemo pojmiti bol koju je On doživio u naše ime i umjesto nas.

PROČITAJTE: Molitva u nemogućoj situaciji

Isus zna sve o boli i zna vašu bol. On poznaje tvoju depresiju. On zna tvoju bijedu. On zna tvoje misli. On zna tvoj tajni grijeh. On zna tvoje najdublje strahove. On te poznaje u potpunosti.

Blizu je onima koji su slomljena srca. On liječi naše rane. On je vjeran i činit će ono što kaže. Isus je utjelovljenje ljubavi, On oprašta, spor je na gnjev, milostiv je i suosjećajan. Isus Krist, Veliki svećenik i jedini Spasitelj čovječanstva, sve je što trebamo.

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marjana
1 mjesec prije

Hvala Gospodu.”On je blizu tistim,ki so zlomljenega srca.”
Amen