Što Božić ne može učiniti?

Božić kao blagdan nije taj koji će nam dati život. On to ne može učiniti. Život u punini nam samo Krist može dati.

Kako se približava Božić, možemo vidjeti mnoge reklame sa stvarima koje bismo navodno trebali kupiti. 

U njima je utkano obećanje da, ako date ovo ili primite ono, bit ćete sretni. Svakako postoji određeno uzbuđenje kada dobijete poseban poklon. Ali, većinom se ne možete ni sjetiti što ste dobili prošle godine za Božić, čak ni ako vam se to tada činilo važno. 

To me podsjeća na supruga i suprugu koji su išli u božićnu kupovinu u trgovački centar. Suprug je odlutao tako da ga je supruga nazvala i pitala gdje je. 

„Sjećaš se one zlatarnice u koju smo išli prije 10 godina?“, upitao je muž, „Vidjela si onu predivnu dijamantnu ogrlicu, a ja sam rekao da ju tada ne mogu priuštiti, ali ću ti ju kupiti jednog dana kada budem imao više novca.“ 

„Da, sjećam se“, rekla je supruga pokušavajući uhvatiti dah. 

 „Pa, ja sam u trgovini s krafnama pokraj te zlatarnice.“ 

VIDI OVO: 9 stvari koje ne želim za Božić

Božić, barem ne komercijalno, ne može ispuniti to obećanje, standarde koje smo si postavili u glavi. U najboljem slučaju, Božić je obećanje boljeg za budućnost. No, Božić nije taj koji će nam dati život; to je Krist. 

Isus je rekao: „Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju“ (Ivan 10,10). 

Shvatio sam da najljepši trenutci Božića nisu oni zbog kojih se mi uzbudimo. Nego, to su trenutci između toga. Kao oni trenutci kada smo s obitelji – ne samo s našom krvnom obitelji, nego i s Božjom obitelji. 

Usporite tijekom ovog razdoblja. Uživajte i upijajte ga. Isus je rođen u Betlehemu kako bi nam donio život u cijeloj njegovoj punini.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org