Što Isus poručuje svima koji su zabrinuti i boje se?

Isus zna da smo zabrinuti i u strahu kada prolazimo kroz neku nevolju. Ovo On poručuje svima koji su zabrinuti i boje se.

“Neka se ne plaši vaše srce. Vjerujte u Boga i u mene vjerujte.” (Ivan 14, 1)

Evanđelja nam govore da su i Gospodinovi učenici nekada bili zabrinuti i bojali se. Sjetimo se posljednje večere i Isusova nagovještaja da uskoro odlazi s ovog svijeta. Ta vijest odjeknula je poput bombe. Isus je rekao nešto što je njihov svijet okrenulo naopako i uznemirilo ih.

Nakon toga, Gospodin je znao kako se osjećaju. Odmah je podijelio neke riječi kako bi smirio njihova uznemirena srca: “Neka se ne plaši vaše srce. Vjerujte u Boga i u mene vjerujte.” Isus nije rekao: “Razmislite o svojim problemima.” Umjesto toga, rekao je: “Ne uznemirujte se.”

PROČITAJTE: 3 moćna biblijska oružja protiv brige i straha

Život je ispunjen nevoljama

I nitko nije imun na njih! Čini se da nakon što se jedan problem riješi, na njegovo mjesto dođe drugi. Od trenutka kada smo došli na ovaj svijet, postoje sve vrste nevolja.
Iako postoje razlozi za zabrinutost, postoji veći razlog da ne budemo: mi znamo Isusa. On je rekao svojim učenicima: “Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!”. Drugim riječima: “Nisam vas doveo ovako daleko da vas sada napustim. Znam što radim. Vjerujte!”

Postoje vremena kada se događaju stvari koje mi jednostavno ne razumijemo. Ne znamo zašto se odjednom nešto dogodilo i kroz to moramo prolaziti. Ali, kada ne razumijemo nešto, uvijek pokušajmo uzvratiti onim što znamo o Bogu: znamo da nas Bog neizmjerno voli! Znamo da pazi na nas tako da nam ne padne ni jedna dlaka s glave bez Njegova znanja. I znamo da, bez obzira što se dogodi, On će nas kroz sve provesti!

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

NAJNOVIJE