Vaš jezik otkriva ono što se nalazi u vašem srcu. Ako vaš jezik otkriva ljuto srce, tada zamolite Boga da ga izliječi Svojom ljubavlju.

„Leglo gujinje! Kako možete govoriti dobro kad ste opaki. Ta iz obilja srca usta govore!“ (Matej 12,34). 

Nema velike tajne u promjeni od ljute do mirne osobe. Kako biste dobili potrebnu moć da iz ljutnje prijeđete na mir, trebate biti ispunjeni Božjom ljubavlju. 

U 1. Korinćanima 13,5 za ljubav piše: „nije nepristojna, ne traži svoje,
nije razdražljiva, ne pamti zlo“. Drugim riječima, ako ste ispunjeni ljutnjom, onda vas gotovo sve može uzrujati. No kada ste ispunjeni Božjom ljubavlju vaša se perspektiva mijenja. 

Ispunjenost Božjom ljubavlju zahtjeva odnos s Njim. Vaša veza s Isusom Kristom odredit će koliko ste strpljivi i kako se dobro nosite s ljutnjom. 

To znači da se možete promijeniti. Možete to učiniti kroz Duha Svetoga. Kada postanete kršćanin, onda u vama živi Božja snaga. Čak i u krizi – kada su ljudi bez posla, djeca kod kuće, a drugi u izolaciji – vi imate moć koja vam je potrebna za velike promjene u životu. 

Te promjene započinju tako što ćete pogledati u svoje srce. Matej 12,34: „Leglo gujinje! Kako možete govoriti dobro kad ste opaki. Ta iz obilja srca usta govore!“.

Evo što jezik otkriva o vašem srcu

Ovo su neke stvari koje jezik može otkriti: 

  • Oštar jezik otkriva ljuto srce. 
  • Negativan jezik otkriva bojažljivo srce. 
  • Hvalisav jezik otkriva nesigurno srce. 
  • Preaktivan jezik otkriva nemirno srce. 
  • Osuđujući jezik otkriva krivnju u srcu. 
  • Kritički jezik otkriva gorko srce. 

Ako vaš jezik otkriva ljuto srce, tada zamolite Boga da ga izliječi Svojom ljubavlju. Ljutnja u vašem srcu može doći od osjećaja odbacivanja, zlostavljanja, ili manjka ljubavi u prošlosti.

Trebate znati da Isus mari za vašu bol. On može zamijeniti bol u vašem srcu sa Svojim mirom, a nesigurnost može zamijeniti sa Svojom moći. 

Kada se počnete osjećati prihvaćenima u Božjoj ljubavi, vaše će se srce promijeniti i stvoriti novi plod strpljivosti i dobrote. Bog obećava: „Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa“ (Ezekiel 36,26). 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com

PROČITAJTE JOŠ: