Što više ljubite Isusa, lakše će vam biti ovo činiti

Što više ljubite Isusa, lakše mu je služiti i biti mu poslušan.

Vjerom je Henok prenesen tako da nije vidio smrti; i više se ne nađe, jer ga Bog bijaše prenio. Prije, naime, nego bijaše prenesen, primi svjedočanstvo da je ugodio Bogu” (Heb 11,5).

Henok je bio poslušan Bogu s jednim ciljem – da mu ugodi, i Otac ga je nagradio prenijevši ga, što znači, bio je podignut u nebo bez smrti. Sve zato što je ugodio Gospodinu!

“I što god ga zamolimo, primamo od njega, jer vršimo njegove zapovijedi i činimo što je njemu ugodno” (1 Iv 3,22).

Pavao piše: “Tako govorimo, ne kao oni koji nastoje ugađati ljudima, već Bogu, koji prosuđuje naša srca” (1 Sol 2,4). “Ispunivši svaku radost dobrote i djelo vjere u sili” (2 Sol 1,11).

Ljubite li Isusa? Provodite li vrijeme s njim u Riječi i molitvi? Hodanje i razgovaranje s njim stvorit će sveto, lijepo zajedništvo. Slavljenje i štovanje produbit će vaš odnos.

PROČITAJTE: Što znači biti “u Kristu”?

Što više ljubite Isusa, lakše mu je služiti i biti mu poslušan. Mišljenja svijeta više vas neće zabrinjavati jer možete reći: “Čuo sam od Oca i radim ono što je ugodno njegovu srcu!” Taj duh poslušnosti doći će iz vašega srca i slobodno teći iz vas.

Isus nam kaže: “Tko pozna moje zapovijedi i vrši ih, taj me ljubi. A tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objaviti mu samog sebe” (Iv 14,21). Kakvo nevjerojatno obećanje – sve temeljeno na poslušnosti!

Kako dolazite na tu točku da ljubite Isusa? Istražujući evanđelja – upoznajući njegove riječi. Mnoge Biblije imaju Isusove riječi ispisane crvenom bojom. I dok učite njegove riječi, vršite ih! Što ste mu poslušniji, više rastete u ljubavi za njega.

Autor: David Wilkerson