Što vjera u Isusa Krista traži i daje?

Pomisli što vjera u Isusa Krista traži i daje. Isus Krist želi našu potpunu, beskrajnu odanost. 

Moramo se boriti sa svojim raspoloženjem i osjećajima, da bismo se potpuno posvetili Gospodinu Isusu. Moramo raskinuti s našim malim svijetom što smo stekli iskustvom i postati potpuno odani Njemu.

Pomisli samo na to što Novi zavjet govori tko je Isus Krist, i zatim to usporedi s jadom vjere koju iskazujemo kad kažemo: ”Pa nisam to još iskusio ili ovo doživio!?’

Pomisli što vjera u Isusa Krista traži i daje. On nas može prikazati besprijekorne pred Božjim prijestoljem kao potpuno čiste, apsolutno pravedne i temeljito opravdane ljude.

Ostani zato u toj potpuno posvećenoj vjeri u ”Isusa Krista koji nam postade mudrost od Boga, pravednost i posvećenje i otkupljenje.” (1. Korinćanima 1,30).

Kako li se samo usuđujemo govoriti da nešto žrtvujemo za Božjega Sina! Spašeni smo od pakla i potpuna uništenja, a mi govorimo o nekim žrtvama koje podnosimo!

Moramo se stalno u vjeri oslanjati na Isusa Krista. Ne treba nam Isus ”molitvenog skupa” ni Isus Krist iz neke ”knjige”, već Isus Krist Novoga zavjeta, koji je utjelovljeni Bog, pred kojim padamo ničice.

Naša vjera treba biti u Onoga od kojeg nam dolazi spasenje. Isus Krist želi našu potpunu, beskrajnu odanost.

Nikad ne možemo iskusiti Isusa Krista, ili Ga sebično zatočiti u svome srcu. Naša se vjera mora izgraditi na snažnom i odlučnom pouzdanju u Njega.

Kad se oslanjamo na svoja iskustva, vidimo koliko je nestrpljiv Duh Sveti protiv nevjere. Sav je naš strah grešan, bojimo se jer odbijamo nahraniti se u vjeri.

Kako može netko tko se poistovjetio s Isusom Kristom, patiti od smunje ili straha! Život je pjesma slave Bogu jer dolazi od savršeno nesputane i pobjedonosne vjere.

Autor: Oswald Chambers

NAJNOVIJE!