Iako ona to nije htjela, stranac je besplatno popravio bakin krov bez njezina znao. Imao je poseban trik u rukavu.

Stereotip izvođača radova na kući je da će iz svojih klijenata pokušati izvući svaku lipu. No, ovaj krovopokrivač je iznimka.

Jeanette MacDonald, bakica u sedamdesetima, uvijek je bila vrlo neovisna osoba. No, nedavno je naišla na problem koji nije mogla riješiti. 

Krov na njezinoj kući doslovno se raspadao. Tvrtka za popravke je bila započela popravke, ali su odustali jer im se ukazala prilika za bolji popravak. 

Tako je četvero ljudi ostalo u kući sa samo dijelom krova. 

Tvrtka koja je započela radove nije se htjela javiti, a MacDonald je već uložila svu svoju ušteđevinu u njihov rad. Tada se prijavila za pomoć vlade kako bi joj netko pošten došao popraviti krov. No, činilo se da će ta odluka potrajati jako dugo. 

Njezinu je nevolju primijetio Jeremy Locke, krovopokrivač koji je živio blizu MacDonald. 

Mjesecima se vozio pokraj njezine kuće i svaki bi mu put srce potonulo kada bi vidio da nitko ne popravlja krov. 

Stranac je odlučio besplatno popraviti bakin krov

Odlučio ga je besplatno popraviti. Nije znao MacDonald osobno, ali je znao da je stara i da nema novca za plaćanje tvrtke za popravak. 

No, MacDonald je odbila njegovu ponudu, uvijek je za sve plaćala te nije željela uzimati ništa besplatno. Bila je odlučna u tome da će skupiti novac. 

Locke je morao odustati. 

Kasnije joj je pokušao ponuditi popravke za jako malo novca, no ona je odbila. Tada je Locke smislio plan. 

Znao je da tvrtke često objavljuju nagradne igre za besplatne poslove. Jednog je dan otišao do MacDonald s takvim jednim natječajem tj. Nagradnom igrom. MacDonald je odlučila pokušati ubaciti svoje ime u bubanj kako bi možda dobila besplatni popravak. Naravno, natječaj nije postojao, a njezino je ime bilo jedno na popisu. 

VIDI OVO: Električar besplatno popravio grijanje paru, a oni mu priredili iznenađenje života

Nekoliko dana kasnije, Locke se vratio i rekao joj da je pobijedila – njezino je ime izvučeno te će dobiti besplatan popravak krova. MacDonalds je bila presretna, nije mogla vjerovati. Popravljanjem krova se je znatno podignula kvaliteta njezina života i života njezina tri unuka koji su živjeli s njom. 

Locke se zamalo izvukao sa svojom „prevarom“, da nije bilo njegove žene. Ona je za to rekla prijateljima, a oni su proširili Lockovo dobro djelo. Uskoro je cijeli grad saznao što je Locke učinio. Ubrzo je saznala i MacDonalds i nije imala izbora nego se pomiriti s time – bila je neizmjerno zahvalna. Snimila ih je i lokalna televizijska postaja. 

Locke je ostao skroman iako ga je popravak koštao gotovo 9.000 dolara.