Stvari koje izazivaju Božji gnjev
Foto: Pixabay

Hoćete li se dići protiv grijeha? U svom vlastitom životu? U svom domu? U svojoj crkvi?

”Ne unosi gnusobe u svoju kuću, da ne budeš udaren prokletstvom kao i ona; duboko je prezri i grozi se od nje, jer je prokleta” (Pnz 7,26).

Ove stvari izazivaju Božji gnjev!

SUVREMENO IDOLOPOKLONSTVO

Dopustite mi reći gdje je Božji narod danas: na istom mjestu gdje je bio i Izrael – posvećen idolima, vršeći preljub sa svijetom. Božji narod je zaveden, oslijepljen i odnesen požudom. Milijuni Duhom ispunjenih kršćana klanjaju se idolu televizije. Poslušajte opravdanja: ”Ja to ne vidim na taj način.” ”Nemoj suditi!” ”Mnogo je dobra u tome!”

Gdje su Pinhasovi potomci, ono trajno svećenstvo? Otkad je to časno da narod Božji sjedi i gleda pred sobom sotonin nemoral – ubojstvo, preljub, silovanje, promiskuitetni seks, prijevaru?

VIDI OVO: Božji gnjev dolazi na Zemlju

SVJETOVNA GLAZBA

Časopis Rolling Stone izdao je rječnik rock and rolla, nazvan Biblijom na tu temu. Njihova je definicija: ”Rock and roll je blaži izraz za seksualno općenje – točka!” Glazba seksualnog općenja preuzima mladež. Ulazi i u naše crkve. Ušao je i punk rock i nitko se ne brine. Tko viče protiv toga?

Propovjednici me izruguju, evanđelisti mi se smiju – jednostavno zato što Božja sveta ljubomora gori u meni i ja vičem i trubim u trubu govoreći: ”To nije Bog! To je smrdljivo tijelo! To kalja stol Gospodnji! To je ispijanje sotonina kaleža!”

RAZVODNJENOST BOGOSLUŽJA

Sad u crkvama imamo koreografski ples. Imamo fasadu prosperiteta, fasadu da je sve dobro. Zatvaramo uši na sve negativno i jednostavno ne želimo govoriti o grijehu! ”Govori o čudima! Govori o Božjim blagoslovima! Govori o velikoj obnovi koja se događa!” I tako dalje.

VIDI OVO: Kako se možemo spasiti od Božjeg gnjeva?

Ali Bog je još uvijek ljubomoran Bog! Kad se grijeh osudi, kad se dignu Pinhasi da obrane svetost Božju, kad se razotkrije i ukloni kompromis – tada će Bog doći u svojoj nazočnosti. Kad se pošast zaustavi i Božja nazočnost dođe – tada plešite! Nećete morati koreografirati svoj ples. Tada će nastupiti Duh Božji i to će biti spontano – stvarno!

Što vi o tome mislite, prijatelji? Gdje vi stojite? Bog podiže proroke i stražare. Truba Božja trubi. Hoće li pobiti proroke? Klevećući ih? Ismijavajući? Ignorirajući? Ili ćete se obratiti Bogu i biti prožeti njegovom svetom ljubomorom? Hoćete li se dići protiv grijeha? U svom vlastitom životu? U svom domu? U svojoj crkvi?

Autor: David Wilkerson