NaslovnicaŽivot4 stvari koje svaki muž treba znati o svojoj ženi

4 stvari koje svaki muž treba znati o svojoj ženi

Kao muž i otac, ponizno smatram da muškarci još više trebaju ovaj podsjetnik. Evo četiri stvari koje svaki muž treba znati o svojoj ženi!

„Svaki tjedan bih mogao jesti čili“, rekao sam svojoj ženi. Djeca su upravo završavala s jelom dok sam stavljao drugi puta. Sipajući si do vrha, dodavši malo soli, a zatim i lomljene krekere, bio sam u slavi.

„Stvarno bih mogao jesti ovo svaki tjedan.“

Očekivao sam da će se mojoj ženi svidjeti kompliment. Siguran sam da jest, ali njezina je prva reakcija bila više od prijekora! „Što? Zašto mi to tek sada kažeš?“ Pretpostavio sam da ako stavim još jednu žlicu čilija u usta, imam neko vrijeme za razmišljanje o razumnom izgovoru. No nisam imao.

VIDI OVO: 10 jednostavnih načina na koje muž može pokazati ljubav svojoj ženi

Nastavila je.

„Čili je tako lako napraviti! Uvijek nastojim smisliti nove ideje što spremiti za večeru. Voljela bih da sam to znala prije 20 godina kad smo tek vjenčali! Dodala bih čili na meni svaki tjedan!“

Nisam znao što odgovoriti, osim što sam nastavio jesti svoju drugu zdjelu čilija. Od tog razgovora uživali smo u drugim zdravim i kreativnim jelima. Ali što je najvažnije, moja supruga je spremala čili gotovo svaki tjedan. Sve zbog nove informacije. Znanje. Čak i nakon skoro 20 godina braka.

Jedna od osobina Kristovog braka je znanje. Kada se Petar obraćao muževima i ženama, posebno je pisao muževima i izazvao ih da ne budu u neznanju u svom odnosu sa svojim ženama. Napisao je: „Tako i vi, muževi, živite sa svojim ženama po spoznaji“ (1. Petrova 3,7). Živite sa „gnosis“ ili znanjem tko je vaša žena i što treba i želi. Neupućeni život je opasan; neznanje u braku može biti poražavajuće.

PROČITAJTE: 5 načina na koje muževi uništavaju ženu i brak, a toga nisu svjesni

Čak i nakon više godina ili desetljeća života pod istim krovom, može nedostajati razumijevanja. Kao muž i otac, ponizno smatram da muškarci još više trebaju ovaj podsjetnik. Vjerojatno se zato Petar posebno obraća muškarcima da žive „po spoznaji“. Dakle, što trebamo znati o našoj ženi? Evo četiri stvari koje muževi trebaju znati o svojim ženama:

1. Znajte što treba

S čime se vaša žena bori? U čemu joj je potrebna pomoć, zaštita ili sigurnost? Počnite jednostavno pitajući ju sljedeće: „Mogu li išta učiniti da ti sada pomognem?“

2. Znajte što voli

Na žalost, moja supruga voli kad joj služim čišćenjem, pranjem rublja i posuđa, osobito kada ju ne pitam. Volio bih da postoji lakši način da se osjeća voljenom! Ali ne postoji. Što to vašoj ženi daje osjećaj voljenosti i poštovanja? Pitanje nije što mislite kako se osjeća, pitanje je osjeća li se voljenom?

3. Znajte čega se boji

Svi se borimo sa strahom i zabrinutošću. Znate li sa čime se vaša žena bori u braku, roditeljstvu, poslu ili na nekom drugom području? Ako znate čega se boji, možete joj pomoći da se oslobodi djela težine koju nosi. Tako ju možete ohrabriti i uputiti na veće pouzdanje i ovisnost o Božjoj vjernosti.

4. Znajte što želi

I na kraju, o čemu vaša žena sanja, što želi učiniti ili čemu se stvarno nada? Znati čemu se vaša supruga nada može biti veliki izvor radosti i motivacija da joj pomognete ispuniti ono na što je Bog poziva.

VIDI OVO: 10 stvari koje muževi mogu moliti Boga za svoje žene

Čak i nakon mnogo godina braka, većina nas misli da poznajemo našeg supružnika bolje nego što je to u stvarnosti. Dakle, nemojte biti zadovoljni s onim gdje jeste. I nemojte pretpostavljati da znanje dolazi slučajno, iako je za mene došlo preko zdjelice čilija. Češće zahtijeva namjernu i smislenu komunikaciju.

Moramo uzeti vremena za molitvu, obratiti pozornost i komunicirati. Volimo najbolje kad slušamo često. Slušanje nam omogućuje da poznajemo i ljubimo našu ženu na način koji ju poštuje, ohrabruje i naposljetku upućuje na Isusa. Poznavanje vaše žene omogućuje vam da volite svoju ženu, čak i bolje nego što već činite.

Autor: Patrick Schwenk; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Thecourage.com