NaslovnicaŽivot7 stvari koje nikada ne smijete reći svojim roditeljima

7 stvari koje nikada ne smijete reći svojim roditeljima

Koje stvari ne smijete reći svojim roditeljima? Ovo su sedam stvari koje snažno preporučujem da nikad ne kažete svojim roditeljima.

Moj suprug je bolji u …

Ako kažete vašoj mami da vaša žena radi bolji posao kada je nešto u pitanju, ili ako kažete vašem tati da je vaš suprug puno bolji u nečemu od njega, onda ste ih vjerojatno povrijedili. Možda su se čak i našli uvrijeđenima. A zašto i ne bi?

Činili su kako su najbolje znali, i da, griješili su, ali tko ne griješi? Nisu bili nimalo savršeniji od nas, ali reći svojim roditeljima ili implicirati da je vaš bračni partner u nečemu od njih bolji izraz je nepoštovanja (Izlazak 20,12).

Moje djeca nikada neće …

Ako kažete svojim roditeljima da nikada nećete dopustiti da vaša djeca plivaju ​​bez rukavica ili da im nikada nećete dozvoliti da ostanu budni tako kasno tijekom vikenda (ili bilo što drugo), onda im govorite da ste bolji roditelj od njih.

Tvrdeći da ste stroži od vaših roditelja ili roditelja vašeg bračnog druga, govorite im da su popustljiviji od vas. Odličan način da poštujete svoje roditelje jest da vašoj djeci, to jest njihovim unucima, govorite o njima pohvalno.

Ovo je najbolji način

Ako kažete ili pokažete svojim roditeljima da je neki način bolji da se nešto učini, opet im govorite da ste bolji roditelj nego što su oni bili. Ako kažete: „Ovo je najbolji način da se ovo napravi“, vaši roditelji bi mogli čuti: „Moj način je bolji od tvog.“

Ako vaš roditelj kaže nešto poput: „Ja sam to činio/la drugačije“, možda bi bilo dobro odgovoriti: „Za nas ovaj drugi način bolje funkcionira.“ Ili nemojte reći ništa, što bi ustvari vjerojatno bilo i najbolje.

Volio bih da sam imao …

Ako podsjećate svoje roditelje koliko ste željeli da su vam djetinjstvo učinili boljim, prouzročit ćete da se osjećaju kako nisu bili dovoljno dobri roditelji.

Čak i ako nisu bili adekvatni (a tko među nama jest?), a vi im govorite: „Volio bih da sam kao dijete mogao ovo ili imao ono“, zapravo im govorite da ste bili nesretno dijete, i da vam život nije bio onoliko dobar koliko je mogao biti.

Niste znali, ali …

Nije baš mudro odavati sve tajne vašeg djetinjstva. Pomaže li vašim roditeljima da znaju da ste noću kradomice išli na tulume, ili ste činili ovo ili ono? Postoje neke stvari iz vašeg djetinjstva o kojima se sa vašim roditeljima možete smijati, ali neke je stvari bolje ne reći.

Ma briga me

Ovo su mi moja djeca izgovorila nekoliko puta. Ako to kažete svojim roditeljima ili roditeljima vašeg bračnog partnera, govorite im da to što oni pričaju uopće nije ni važno. To je kao da ste im rekli: „Možeš govoriti, ali ja te ne slušam.“

Začepi!

Ovo je nešto što sam čuo kako roditelji pod stresom govore svojoj djeci, ali sam čuo i nekoliko slučajeva u kojima je dijete, pa čak i odraslo dijete, ovo reklo svojim roditeljima pred drugima. To je užasna razina nepristojnosti i nepoštovanja. Bog neće biti zadovoljan ovime, i ako ovo govorite, kršite petu Božju zapovijed.

Zaključak

Postoje mnoge druge stvari koje nikada ne biste trebali izgovoriti svojim roditeljima, ali uvijek se pobrinite da im kažete da ih volite. Pobrinite se da cijenite to što su učinili za vas i pokažite im poštovanje, kao što nam je i zapovjeđeno, bez obzira na to živite li još uvijek u njihovoj kući ili oni više nisu među živima.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Aleksandar J.; Foto: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ: