Suha razdoblja nisu niski periodi u vašem duhu, a poznati su uglavnom onima koje Bog namjerava upotrebljavati. To je zapravo uobičajeno za sve one koje On uči ulaziti dublje i ići dalje Njegovim putovima.

Dok gledate unatrag na svoje vlastito suho iskustvo, pitajte se je li nakon takva razdoblja slijedila obnova Duha u vašem životu? Možda ste iskusili svježe bušenje i vratili se na ozbiljnu molitvu, tražeći Gospodina:

”Dotakni me, Isuse. Osjećam se mlakim. Znam da se moja služba za Tebe ne kreće naprijed kako bi trebala. Gladujem za Tobom da Te spoznam više nego ikada. I želim gorljivost da činim Tvoja djela: da molim za bolesne, spašavam izgubljene, donosim nadu beznadnima. Obnovi me, Gospodina. Želim u većoj mjeri biti koristan za Tvoje kraljevstvo.”

S obzirom da ste ozbiljni s Bogom, vaše molitve počinju dobivati odgovore. Počeli ste jasno čuti Božji glas. Prisnost s Njim bila je divna, vaše se revnost povećala i vrlo ste jasno osjećali Njegovo djelovanje u svom životu.

A onda jednog dana, probudili ste se, a nebo kao da je bilo od olova. Bili ste oboreni i niste znali zašto. Molitva vam se činila poput agonije i niste čuli glas Božji kao ranije. Osjećaji kao da su vam bili mrtvi, a duh suh i prazan. Sve otada morate živjeti po vjeri.

Ljubljeni, ne paničarite! Ne pokušavajte se sami podići! Osobno poznajem tu vrstu skoka u dubinu, s vrha brda u duboku jamu. Petar posebno govori o tome, savjetujući nam da ne mislimo da nam se događa nešto čudno: ”Prestanite se čuditi, ljubljeni, kao da vam se što neobično događa, požaru koji bjesni među vama da vas iskuša! Naprotiv, radujte se što ste dionici u Kristovim patnjama” (1 Pt 4,12-13).

VIDI OVO: Kako pronaći Boga na suhim mjestima?

Bog dopušta ta suha razdoblja

Gospodin dopušta naša suha razdoblja jer traga za nečim u našim životima (…)

Jednostavno rečeno, suho tlo je put. A ako ste na njemu, nekamo ćete stići. Ne gubite tlo niti idite natraške; vaša suha zemlja Gospodnji je plan, Njegovo djelo u vašem životu, Njegova čuda koja će se ostvariti. Krećete se prema otkrivenju, novoj pobjedi u Kristu, nešto većem (…)

Štoviše, Gospodin obećava da će iz naših suhih mjesta niknuti novi život. On će pretvoriti našu suhu zemlju i izvore svježe vode: ”Ubogi i bijedni vodu traže, a nje nema! Jezik im se osuši od žeđi. Ja, Jave, njih ću uslišiti, ja Bog Izraelov, ostavit ih neću. U goleti bregova otvorit ću rijeke, i posred dolova izvore. Pustinju ću pretvoriti u jezero vodeno a u vrela sušnu zemlju. Posadit ću u pustinji cedar, bagrem, mirtu i maslinu. Stepu ću pošumiti čempresom, brijestom i šimširom zajedno. Nek svi vide i nek znaju, nek promisle i nek shvate: ruka Jahvina to čini, Svetac Izraelov stvori sve” (Iz 41,17-20).

Dragi sveti, jeste li suhi? Bog vam govori: ”Uskoro ćete vidjeti žetvu. Tamo gdje je jednom bila suha zemlja, pod vašim će nogama niknuti život. To ja stvaram. Stojte mirno i gledajte što ću ja učiniti za vas na suhoj zemlji.”

Autor: David Wilkerson

IZVORWorld Challenge/Put života br. 436.