Ovo je sve što nam je potrebno

Ono što nam je potrebno za ovaj i život nakon smrti nema nikakve veze s materijalnim. Evo što svatko može primiti od Boga.

“Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Matej 5, 7)

Na prvi pogled može se činiti da Isus govori da ćemo biti milosrdni jer smo mi drugima iskazivali milosrđe. Mogli bismo pomisliti da skupljamo “bodove milosrđa” svaki put kada učinimo nešto dobro. I kada se sve zbroji, mislimo da će Bog pogledati naš zbroj i nagraditi nas milosrđem za sva vremena u kojima smo bili milosrdni prema drugima.

Prema tom gledištu, Božje milosrđe u potpunosti ovisi o tome koliko dobro radimo. Ali ako je to slučaj, evanđelje je loša vijest za mnoge (uključujući i mene).

Srećom, evanđelje je dobra vijest da nam je Bog slobodno iskazao milosrđe, iako ga ne zaslužujemo. Isus je došao na svijet da spasi grešnike prije nego što su ikada učinili nešto da to zasluže. Božje milosrđe izvire iz njegova karaktera. To je dio onoga što on jest i koliko duboko voli svoj narod.

Ovo je sve što nam je potrebno

Jeste li spremni prihvatiti Božje milosrđe u svom životu? Isus nije došao da vam sudi. Došao vam je iskazati milosrđe, jer “milosrđe pobjeđuje nad osudom” (Jakovljeva 2, 13). Doći će sudnji dan. Ali Isus je došao ponuditi vam milost SADA kako biste mogli postati baštinici vječnoga života.

Ali postoji jedan uvjet: morate ga zamoliti za oprost i milost. Djela apostolska 2, 21 kažu: “I tko god prizove ime Gospodnje bit će spašen.”

Ako ste spremni za to, počnite moliti ovu molitvu:

Dragi Bože, želim imati duboku i trajnu vjeru u tebe. Priznajem da sam sagriješio i da trebam tvoje oproštenje i milosrđe. Hvala ti što me toliko voliš da si poslao Isusa da umre za moje grijehe kako bi mi bilo oprošteno.

Isuse, obećao si da svatko tko vjeruje u tebe može imati odnos s tobom i zauvijek biti s tobom na nebu. Vjerujem u tebe i prihvaćam te kao svoga Gospodina i Spasitelja. Molim te, primi me u svoju obitelj i pomozi mi da te vjerno slijedim i provedem ostatak svog života služeći ti. Amen.

NAJNOVIJE!