Iako je svijet u kaosu, Bog je još uvijek na svom prijestolju

Iako je svijet u kaosu, Bog je još uvijek na svom prijestolju
Snimka zaslona: YouTube

Usred svega lošega u svijetu, Bog je ipak Bog. Još je na prijestolju. Još je uvijek moćan, vjeran, suveren, u kontroli.

Svijet je u kaosu posljednjih nekoliko mjeseci. Pandemija koronavirusa, gubitak stotina tisuća života, prirodne katastrofe i bezbrojne loše vijesti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Panika, bol, zabrinutost, patnja … Zato što su mnoge stvari izvan našeg nadzora, lako je dopustiti da nas strah preuzme.

Bog je s nama usred kaosa

Kad bilo koja vrsta straha počne napadati naše srce i um, Psalam 46. je sjajan podsjetnik da bez obzira na to što se događa u našem životu, našoj državi ili našem svijetu, Bog je s nama.

Bog je naše utočište i snaga, prava pomoć nazočna u nevolji. Stoga se nećemo bojati, ako bi se i zemlja pomakla, ako bi se i gore prenijele nasred mora; ako i vode njegove buče i budu nemirne, ako se i gore tresu nadutošću njegovom. (Psalam 46, 1-3)

Ovi stihovi uvjeravaju nas da je Bog naše utočište. Naš zaštitnik. On je tu kad trebamo snagu i mir da prođemo kroz teška vremena.

VIDI OVO: Što god da se događa u svijetu, Bog je na svome tronu!

Ipak, čak i znajući to, u svjetlu tragedije, boli ili panike, možemo početi ispitivati ​​Boga i sumnjati u ovo obećanje zaštite. Iako Bog ima autoritet i sposobnost da nas zaštiti od svake nevolje, ponekad ipak dopušta poteškoće u našem životu.

Ali Njegova Riječ kaže da On koristi kušnje da nas podučava, pročišćuje i približava Njemu. Iako se nekad može činiti da nas Bog nije zaštitio na način koji smo smatrali ispravnim, možemo se odmoriti u znanju da nas štiti na način na koji najbolje zna. Da smo uvijek bili pod “staklenim zvonom”, nikad ne bismo naučili potpuno ovisiti o Njemu.

Bog je iznad svih i svega

Postoji rijeka čiji će tokovi razveseliti grad Božji, Sveti predio šatora Svesilnoga. Bog je usred njega, neće se pomaknuti; Bog će mu pomoći već od ranoga jutra. Pogani su se ražestili, kraljevstva su se pokrenula; on je glas svoj pustio, zemlja se rastopila. (Psalam 46, 4-6) 

Ovi stihovi ukazuju na Njegovu stalnu prisutnost, čak i kad je život kaotičan. Ništa ne može uništiti prisutnost Božjeg mira i radosti u našim srcima bez Njegovog dopuštenja.

Iako je svijet u kaosu, Bog je ipak Bog. Još je na prijestolju. Još je uvijek moćan, vjeran, suveren, u kontroli. Ako vam se u posljednje vrijeme strah uvukao u srce, zastanite i sjetite se da je Bog vaš zaštitnik, da je s vama i da je na najvišem položaju vlasti nad ovim slomljenim svijetom. Zamolite ga da otkloni svaku tjeskobu u vašem srcu.