”Kad Isus uze ocat reče: ‘Svršeno je”’ (Ivan 19,30). Bog nam daje najmanje četiri dokaza da je Krist dovršio povjeren mu zadatak.

Prvo, cijepanje zastora u hramu što znači da je put do Boga sada otvoren. Drugo, uskrsnuo je Krista iz mrtvih što nam govori da je Bog prihvatio Kristovu žrtvu. Treće, Bog uzdiže Krista sebi s desne strane što nam govori kolika je vrijednost Kristove žrtve i koliko Bog to cijeni. Četvrto, poslanje Duha Svetoga donoseći privilegije koje imamo po Kristovoj žrtvi.

Svršeno je! Što je svršeno? Djelo pomirenja. Kakvu to vrijednost ima za nas?

To je poruka dobre vijesti za grešnika. Sve što sveti Bog zahtjeva je učinjeno, grešnik više ništa ne može pridodati. Ne moramo ništa učiniti da bi platili svoje spasenje. Sve što grešnici trebaju jest pouzdati se u vjeri u Krista i Njegovo djelo.

”Milosni dar jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu” (Rimljanima 6,23)

Spoznaja da je Krist obavio taj posao pomirenja vjerniku donosi pravo olakšanje, iako je u svojoj službi nesavršen i griješi. U svim našim, pa čak i najboljim težnjama i radu, sve je puno grijeha i taštine, ali pravo olakšanje jest da smo u Kristu ”ispunjeni” (Kološanima 2,9). Temelj naše nade jest da je Krist sve za nas izvršio!

Autor: Arthur W. Pink