Tata je dodirnuo trbuh svoje trudne supruge – nije očekivao kako će beba reagirati

Tata je dodirnuo trbuh svoje trudne supruge, a bebina reakcija ga je oduševila. Prema liječnicima, učestalo kretanje je znak da beba dobro raste.

Majčinstvo je uzbudljivo putovanje u kojem mnogi drugi žele sudjelovati. Od očeva do braće i sestara, baka, djedova i prijatelja mnoštvo ljubavi i podrške stiže odmah nakon objave trudnoće.

Dio želje da osoba bude dio trudnoće uključuje obraćanje pozornosti i na najmanje detalje, bila to pažnja da majka uzima vitamine na vrijeme, kupovina važnih stvari za bebu ili radosno praćenje svakog novog bebinog napretka. 

Dio čuda trudnoće je gledanje kako majčin trbuh raste iz mjeseca u mjesec i otkrivanje novih pokreta bebe u utrobi. Od malenih drhtala do valova i jačih udaraca, beba se kreće na razne načine dok se još ne rodi.

Beba u trbuhu
Snimka zaslona: YouTube

Kretanje u trbuhu je znak da beba raste

Prema liječnicima, učestalo kretanje je znak da beba dobro raste. Ne samo da ti pokreti svima donose radost, nego daju mir roditeljima koji znaju da je njihova beba aktivna. 

Većina majki osjeća nešto slično valovima kada se njihova beba počne kretati. Osim pomicanja i onoga što se čini kao koljena i pete, bebe znaju i dobro udariti. Jedan par je imao vrlo zanimljivo iskustvo koje je podijelio na internetu.

Njihova beba je, čini se, već znala kako stajati u maminoj utrobi! Većinom se bebe kreću u horizontali. No ova beba više voli drugačiji način kretanja te stvara iluziju kao da stoji u utrobi. 

VIDI OVO: Beba se okrenula u maminom trbuhu, doktor je na pregledu učinio nešto što je mnoge zadivilo

Roditelji su uspjeli snimiti kretanje bebe mobitelom

Uzbuđeni roditelji su taj događaj čak opisali kao nešto slično sceni iz filma Alien, ali na jedan divan način. Čak su uspjeli kretanje bebe snimiti mobitelom.

Današnja su djeca baš sretna, svako njihovo postignuće može se dokumentirati i sačuvati, od slika ultrazvuka do mnogih drugih događaja od kada se rode pa nadalje. Oni će imati mnoštvo snimki i fotografija za buduće naraštaje. 

Nekoliko mjeseci nakon što je snimka izašla u javnost, otac je podijelio da je njegova supruga rodila zdravog dječaka. Kada odraste, imat će mnoštvo zanimljivih snimki sebe. Možemo samo zamisliti njegovo iznenađenje kada sazna kako se kretao dok se još nije ni rodio. 

Iskusni roditelji uvijek podsjećaju nove roditelje da vrijeme brzo leti. Zbog toga je važno obratiti pozornost na svaki trenutak i potpuno ga cijeniti, od trudnoće do rođenja, prvih koraka i otkrivanja svijeta.