Teška ovisnica o drogama i alkoholu je pokazala nevjerojatnu preobrazbu te je ispričala kako je preokrenula svoj život.

Ainsley Loudoun (28) iz Kilmarnocka u Škotskoj postala je ovisna o ilegalnim supstancama sa samo 14 godina, u vrijeme kad si je također pokušala oduzeti život. Patila je od depresije i problema s mentalnim zdravljem i okrenula se alkoholu kako bi prikrila bol.

To mračno vrijeme u svom životu opisuje kao potpuno kaotično i dovelo ju je do toga da razvije naviku svakodnevne konzumacije alkohola i droge. Ovih dana potpuno je druga osoba nakon što je prisustvovala redovnim sastancima i započela program od 12 koraka.

Iako je njezin put do oporavka bio težak, gospođa Loudoun rekla je da joj nije preostalo ništa drugo nego živjeti život u zatvoru ili biti “predodređenom za smrt”, prenosi Index.

VIDI OVO: Ovisnica o alkoholu i seksu na neobičnom mjestu upoznala Isusa

Živjela je u strašnoj tami

“Živjela sam u strašnoj tami od jako male dobi. Otkrila sam alkohol vrlo rano”, rekla je za Kilmarnock Standard. “Mislila sam da je normalno da djeca piju i neko vrijeme to je bilo normalno. I mislim da je to dio problema.”

Bivša ovisnica
Ovako je izgledala prije dvije godine; Foto: Facebook

Loudon kaže kako u njezinom životu nikad nije bilo normalnosti. “Nisam mogla zadržati posao, bilo je nasilja i imala sam problema sa 16 godina i za dlaku sam izbjegla odlazak u zatvor.”

Njezino alkoholiziranje se nastavilo, a počela je redovito koristiti i kokain. “Pila sam zbog užasne rupe u meni. Alkohol mi je bio rješenje, a zatim je postao problem. Postalo je zbilja loše i mračno.”

VIDI OVO: Umiruća ovisnica neobično je reagirala na spomen Isusa

Obitelj je se odrekla

Sve je eskaliralo kad su joj s 26 godina obitelj i prijatelji rekli da više ne žele biti u njezinoj blizini – i tad je shvatila da joj ponestaje opcija. “Došlo je do faze u kojoj nije bilo drugog izlaza. Toliko sam patila da alkohol više nije pomagao”, priznala je.

“Bilo je zatvor, samoubojstvo ili oporavak. To su bile opcije koje su mi ostale – i odabrala sam oporavak”, rekla je.

Bivša ovisnica danas
Ovako izgleda danas! Foto: Facebook

Loudon se oporavlja već dvije godine i prvi put nakon dugo vremena uspjela je zadržati posao. Dodala je kako joj je program Cocaine Anonymous potpuno transformirao život.

“Sada svakodnevno radim na svom životu. Oporavak je stalan proces”, rekla je. “Zahvalna sam na tome sada svakoga dana.”

28-godišnjakinja je rekla i da želi da ljudi znaju kako postoji izlaz i postoji rješenje.