Teško bolesni dječak je proslavio 3. rođendan, pobijedio je sve prognoze

Maleni dječak s rijetkom bolešću je proslavio treći rođendan iako su mu liječnici prognozirali da neće živjeti više od dvije godine.

Nash ima rijetku neuromuskularnu bolest i nedavno je bio počašćen kada je na paradu na njegov treći rođendan stiglo više od 100 kamiona, autobusa, automobila i vozila.

Parada je održana 17. studenog u Lincolnshireu u državi Illinois, u znak proslave života Nasha Stinemana.

“Nash je najinspirativnije ljudsko biće i najjača osoba koju poznajem”, rekla je mama Brittany Stineman za Good Morning America.

VIDI OVO: Beba koja nije mogla pričati izgovorila je svoje prve riječi nakon operacije

“Bio je to zakonito najposebniji dan u našim životima … i nevjerojatan zbog svih ljudi koji ga nikada nisu sreli, ali tako snažno stoje uz njega”, rekla je.

Teško bolesni dječak je proslavio 3. rođendan 1

Nashu je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija u dobi od 11 mjeseci, što uzrokuje mišićnu slabost i otežano disanje. Bolest je uzrokovana naslijeđenom mutacijom gena, prema podacima Informacijskog centra za genetske i rijetke bolesti.

Teško bolesni dječak je proslavio 3. rođendan 2

VIDI OVO: Iako njegova kći ne može govoriti, nadahnula ga je da čini nešto predivno

Nash je jedina osoba u Illinoisu kojoj je dijagnosticirana takva bolest. “Rečeno nam je da neće živjeti prije dvije godine”, kaže obitelj Stineman.

Teško bolesni dječak je proslavio 3. rođendan 3

Neprofitna organizacija Smash SMARD koju je pokrenula obitelj Stineman surađuje s istraživačima na pronalaženju mogućnosti liječenja. Do sada su prikupili dva milijuna dolara za liječenje svog sina i druge djece poput njega koja trebaju sličnu terapiju.

Boy's family told he wouldn't live past 2nd birthday, then they held a parade for his 3rd

A little boy living with a rare neuromuscular disease just received a parade in honor of his third birthday. gma.abc/2OqAmox

Objavljuje Good Morning America u Petak, 29. studenoga 2019.