Traži Gospodinovu blizinu i živjet ćeš!

Traži Gospodinovu blizinu i živjet ćeš!

Bog vas vidi kao vrijedan i dragocjen biser. Njemu ste važni, bez obzira koliko ste nesavršeni. On želi biti blizak s vama!

Vjeruješ li da Bog poznaje tvoje srce i cijelog te proniče; da čuje najtiši šapat duše, kao i najglasniji vapaj? Znaš li da je uz tebe uvijek i da te ne da zlu? Njegovo si ljubljeno dijete. Čuje tvoje molitve.

Ipak, nekada je dobro glasno Mu govoriti, srce otvoriti, suze pustiti – dobro je za nas. Bogu to nije potrebno da bi znao, ali Mu je milo kad Mu dijete dolazi i sve Mu predaje, govori da ne može bez Njega i da treba Njegovu pomoć.

VIDI OVO: Bogu ste blizu onoliko koliko to želite biti

Nikada se nije oglušio ni na jednu tvoju molitvu. Nikada te nije ostavio samoga u nevolji. On ti uvijek šalje svoje anđele da te čuvaju, ljude koji slušaju Njegov glas da te utješe, svoju Riječ da ti srce osnaži, ruke brata da te zagrli, pjev ptica da te razveseli, šum vjetra da te razbudi, sunce da te pomiluje i ugrije, kišu da te osvježi.

U srcu ti često tiho govori. Daje ti svoga Svetoga Duha da te nježno vodi. Slušaj, osluškuj – On je tu. Silan je Bog, ali ništa ne čini na silu. Postupa s nama kao s djecom. Daje nam koliko u tome trenutku možemo razumjeti i podnijeti kako bi rasli i sazrijevali. Strpljiv budi i vjeruj svome Bogu. Prestani sumnjati, jer nitko te ne ljubi takvom ljubavlju kao što te ljubi On. 

IZVORVjerski Citati