Bogu ste blizu onoliko koliko to želite biti

Bogu ste blizu onoliko koliko to odlučite. Postat ćete prijatelj s Bogom kada to budete i željeli.

„Štoviše, čak sve gubitkom smatram zbog onoga najizvrsnijeg, zbog spoznanja Isusa Krista, Gospodina mojega, radi kojega sve izgubih i otpadom smatram: da Krista steknem.“ (Filipljanima 3, 8)

Nećete se moći sprijateljiti s Bogom u svoje slobodno vrijeme. Morate Bogu dati do znanja da vam je on prvi prioritet u životu

„Štoviše, čak sve gubitkom smatram zbog onoga najizvrsnijeg, zbog spoznanja Isusa Krista, Gospodina mojega, radi kojega sve izgubih i otpadom smatram: da Krista steknem.“ (Filipljanima 3, 8)

Postupate li ovako? Tražite li Boga svim svojim srcem, svakog dana?

PROČITAJTE: Ako zaista želite upoznati Boga, pokušajte s ovim stvarima. On će vam se otkriti!

Upamtite: Bogu ste blizu onoliko koliko to odlučite. Postat ćete prijatelj s Bogom kada to budete i željeli.

Ne možete kriviti ikog drugog. Ne možete kriviti svoju ženu, svoga muža, roditelje ili djecu. Bogu ste blizu onoliko koliko to želite biti. Ako se osjećate da ste daleko od Boga, što mislite tko se od vas udaljio? Niste ga učinili svojim prvim prioritetom u životu.

Poznavanje i ljubljenje Boga naša je najveća privilegija. A najveća je ugoda biti ljubljenim i bliskim Bogu.

Možete saznati što je ljudima važno po onome čime se hvale. Ako su im najvažnija djeca, hvalit će se djecom. Ako im je na svijetu najvažniji njihov posao, hvalit će se o svome poslu. Ako putuju i imaju puno iskustava, onda će o tome govoriti. Ako se vole zabavljati ili kupovati novu odjeću, što mislite što im je najvažnije? Osoba se hvali onim što joj je najvažnije.

PROČITAJTE: Kako danas stupiti u kontakt s Isusom?

Bog je rekao Jeremiji: „Mudri neka se ne hvale mudrošću, ni junak neka se ne hvali hrabrošću, ni bogati neka se ne hvali bogatstvom. Tko se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna.“ (9, 22-23)

Zašto? Zato što je to smisao života. Poznavanje Boga je najvažnije. Bog čitavog svemira voli vas i želi s vama imati prisan odnos. Približavanje Bogu donijet će vam mir i perspektivu. To je sjajna vijest!

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com