Trebaš pomoć? Bog čeka da ga pitaš

Trebaš Božju pomoć? Bog čeka da ga pitaš. On ne zatvara svoje skladište dok ti ne zatvoriš svoja usta i prestaneš pitati.

Bog vam želi pomoći, ali ako ne tražite Njegovu pomoć, to je problem. Kad vam treba pomoć u vezi nečega, jeste li se prvo za to molili? Isus je rekao:

“Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. Jer svaki koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se.” (Matej 7, 7-8)

Bog čeka da pitaš

Kad trebate Božju pomoć, sjetite se pitati: moliti, tražiti, kucati. Bog je to izgovorio u spomenutom stihu na tri načina. Možda nikada u životu ne vidite čuda jer ih nikada ne tražite. Ako želite vidjeti kako Bog više djeluje u vašem životu, počnite pitati!

“Zato oklijeva Gospod, da vam se smiluje, i zato čeka, da vas pomiluje, jer je Gospod Bog pravde. Blagoslovljeni su svi koji ga čekaju!” (Izaija 30, 18)

U prvom dijelu ovog stiha, tko čeka? Tko je taj koji je strpljiv? Bog! On je taj koji čeka da mu dođeš. Koliko dugo čeka? Jedan dan? Sat? Mjesec? Život?

Ali zašto Bog čeka da mu dođeš? Čeka li da nasrne na svaku vašu pogrešku? Čeka li da vas osudi za vaše postupke? Hoće li ukazati na vaše mane i neuspjehe? Da li te zato čeka? Ne. Čeka da mu dođete kako bi vam mogao pokazati svoju milost i suosjećanje “jer je Gospod Bog pravde”.

Umjesto da dođemo u Njegovu prisutnost kad stvari krenu nizbrdo, često bježimo od Boga u neko svoje “utočište” – pivo, televizijsku emisiju, surfanje, projekt, sredstvo za smirenje – nešto što će odvratiti naš um od oluje nepozvanih misli.

U naše vrijeme potrebe, trebali bismo svim srcem otrčati Bogu i zamoliti ga za pomoć. Pažljivo slušajte sljedeći stih:

“On će se sigurno smilovati tebi na vapaj tvoj, on će te uslišiti, čim ga čuje.” (Izaija 30, 19)

Dođi u Božju prisutnost

Bog želi da tražite stvari u molitvi, jer je Otac koji voli. Kao i svaki otac koji voli svojoj djeci davati dobre stvari, Bog voli darivati ​​svoju djecu. Samo čeka da pitate.

“Do sada ne moliste ništa u ime moje. Molite i primit ćete, da radost vaša bude potpuna.” (Ivan 16, 24)

Bog želi da pitate kako bi mogao dati. Želi dati tako da vi možete primiti. Želi da primite pa ćete biti radosni. Želi da budete radosni jer je to svjedočanstvo za Njegovo kraljevstvo. Vjernici pokazuju svijetu da slijeđenje Isusa i izvršavanje onoga što On zapovijeda donosi radost, a ne strah.

Prestanite se brinuti. Počnite moliti o svemu što vas brine! Kad to učinite, imat ćete puno manje brige i puno više radosti.

PROČITAJTE JOŠ: