Uvijek možeš računati na Boga

Uvijek možeš računati na Boga
Foto: Pexels.com

Uvijek možemo računati na Boga, jer Riječ nam govori da je On milostiv i milosrdan, pun ljubavi. Nikad ne bismo trebali posumnjati u Njegovu brigu o nama.

Psalmist nas u 103. psalmu podsjeća da ne zaboravimo Božje blagodati. Riječ “zaboraviti” na hebrejskom znači ignorirati.

“Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo. Bagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju; život ti ispunja dobrima, k’o orlu ti se mladost obnavlja.” (Psalam 103, 1-5)

Tako je lako zaboraviti ili zanemariti Boga. Kada nam sve u životu “ide od ruke”, lako se duhovno opustiti. Budući da nemamo problema, skloni smo manje vremena provoditi u molitvi, čitanju Biblije i razgovorima o Bogu. Ali, čim se pojave nevolje, odmah se okrećemo Bogu. Nažalost, takvi smo mi ljudi!

VIDI OVO: Postoji izlaz, postoji rješenje: Sjeti se kakav je Bog

Razmislite o svemu onome što Bog čini za vas. Što On radi? Oprašta, liječi, spašava, kruni nas dobrotom i ljubavlju. Bismo li ikada trebali posumnjati u Njegovu brigu o nama? Nikad!

Kakav je još Bog? On je milosrdan, milostiv, spor na srdžbu i prepun ljubavi. Da, takav je Bog. Dosljedan je – isti jučer, danas i zauvijek. Bog je vjeran i istinit, pouzdan i strpljiv. Možete računati na Njega; može li On računati na vas?