Jeste li trenutno usamljeni? Niste sami!

Usamljenost se ušuljala u moj život kao lopov u noći kada su mi djeca odrasla i odselila se od kuće. Žudjela sam za ljudskim prijateljstvom i društvom. Isti duh usamljenosti koji sam imala kod kuće sam nosila u školu, na posao i u crkvu. Mučio me je dan i noć.

Tijekom tog razdoblja u mom životu osjećala sam veliku prazninu te nisam imala s kime razgovarati. Osjećala sam se usamljeno, mentalno zatočeno i emocionalno odvojeno. Želja za društvom mi je neprestano kucala na vrata.

Pokušala sam ukloniti taj osjećaj stupajući u kontakt sa starim prijateljima, ali naši razgovori i interesi više nisu bili isti.

Nemojte se predati usamljenosti…

Jednog dana, dok sam bila u kupovini, naišla sam na svog bivšeg dečka. Počeli smo razgovarati. Zaboravili smo na vrijeme u razgovoru o našim životima. Izmijenili smo brojeve i naša je veza počela.

VIDI OVO: Usamljeni ste? Na OVO Božje obećanje se uvijek možete osloniti!

Kada smo počeli hodati znala sam da nismo na istoj stranici. Nakon nekog vremena počela sam se sve više udaljavati od Boga. Znala sam da moram prekinuti tu vezu.

Počela sam volontirati u lokalnoj neprofitnoj organizaciji. Unatoč mom gustom rasporedu i usamljenosti koju je donio prekid.

Nadala sam se i molila za mir, ali me i dalje usamljenost pokušavala konzumirati.

Znala sam da bi se iz očaja mogla udati za krivu osobu. Moje stalne misli su bile: „Ako me Bog ne izbavi, kako se mogu osloboditi?“

Ubijala me ta čežnja da budem voljena i prihvaćena. Pitala sam Boga zašto me drži u tom usamljenom stanju?

Ako budem znala koja je svrha te boli, onda možda mogu promijeniti svoj put. No, ako ne budem znala, onda će duh usamljenosti postati moj stalni pratitelj.

VIDI OVO: Često ste usamljeni? Možda niste svjesni OVE opasnosti!

Nakon što sam zavapila Bogu, moje su molitve napokon uslišane. Počela sam raditi na misijama u svojoj crkvi. Jako volim pomagati zajednici.

Bog je probudio moju strast i dao mi svrhu koja je bila skrivena duboko u meni. Postala sam prijateljica članovima misija. Vodili smo mnogo razgovora o životu, misijama, slušanju, strasti i svrsi.

Jednom kada sam se usredotočila na svoju strast, duh usamljenosti nestao je. Nisam mogla objasniti kada se to točno dogodilo, ali znam da se dogodilo. Nisam više bila usredotočena na to da se ponovno udam ili tražim društvo. Božja volja i Njegova svrha za moj život ispunile su taj ponor u meni.

VIDI OVO: Usamljeni ste? Ovo Bog želi da znate!

Ako ste i vi trenutno usamljeni, niste sami. Kao što je mene Bog izbavio, izbavit će i vas.

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.“ (1. Petrova 5,7).

Autorica: April Johnson; Prijevod: Ida U.; Izvor: Theprayingwoman.com