Ova tri korova donose apsolutno zdravlje, kaže ruska travarka

Ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da će nas korovi spasiti od bolesti. U pitanju su čičak, pirika i maslačak. 

Od ova tri korova možete napraviti piće ili čaj, a njihova kombinacija tijelu donosi “apsolutno zdravlje”.

Pirika

Pirika (Elymus repens) ozloglašen je korov koji nam je Bog doslovno bacio pod noge. Ne postoji ni jedan vrt bez pirike.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju pasti piriku. Za čovjeka je taj korov neprocjenjiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

VIDI OVO: Ovaj korov iz vrta je jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Uvarak od pirike liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje bubrežne i žučne kamence, liječi bolesti pluća, kroničnog bronhitisa, crijevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju. Jednostavno ne postoji kontradikcija. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suhog korijena može se napraviti i kava ili kaša.

Maslačak

Maslačak (Taraxacum) je također korov. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu. Od tog lišća može se skuhati i varivo, a korijen se može ispeći s krumpirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

Ujesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago!

Čičak

Dok rak kosi ljude, čičak (Arctium lappa) je biljka koja se bori sa svim tumorima.

Čičak, prema riječima Ziceve, može izliječiti: dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, rijetke bolesti, pa čak i hepatitis C.

Čičak liječi tumor i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju kolesterola, liječi bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.

VIDI OVO: Ne bacajte ovaj korov – vrlo je ljekovit

Korijen čička sprječava gripu i normalizira temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i gripu.

Od suhog i mljevenog korijena čička može se peći kruh i skuhati kaša, a od lišća se može napraviti ukusna juhica ili salata.

Recept

Elena preporučuje da uzmete jušnu žlicu suhog i mljevenog korova svake od triju navedenih biljaka i potopite u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vrije 10 minuta, a zatim ga sklonite s vatre. Ostavite čaj da odstoji dva sata.

VIDI OVO: Kod nas raste kao korov: Neki tvrde da je ovo najljekovitija biljka na svijetu

Pijte po pola šalice tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Nemojte miješati korijenje ovog korova. Pijte tjedan dana čaj od maslačka, zatim drugi tjedan čaj od čička, a treći čaj od pirike, piše Dnevno.hr.