Trudnica je osjetila nešto neobično u trbuhu, shvatila je da nešto nije u redu

Trudnica je osjetila nešto neobično u trbuhu, njezino dijete se nije pomicalo u maternici. Da su u bolnicu došli samo pola sata kasnije, njihova beba bi umrla.

Buduća mama spasila je svoju nerođenu djevojčicu koja je bila na korak od smrti nakon što je primijetila da se malena u njezinoj maternici više ne miče.

Natasha Sharrocks (31) vjerovala je svojem instinktu i pohitala u bolnicu gdje je otkriveno da je na bebinoj pupčanoj vrpci nastao čvor radi kojega dijete više nije dobivalo kisik i hranjive tvari.

Izveden je hitan carski rez, a liječnici su poslije rekli da bi djevojčica sigurno umrla da je Natasha u bolnicu stigla samo pola sata kasnije, piše Mirror.

Malena Harper danas dobro napreduje unatoč teškoj dijagnozi cerebralne paralize.

‘Da sam čekala prirodan porod, naša Harper danas ne bi bila s nama. Vjerojatnost da se napravi čvor na pupčanoj vrpci je jedan prema 40.000. Nakon poroda mi je liječnik rekao da mi želi zahvaliti jer sam ju spasila došavši u bolnicu čim sam primijetila da se ne miče’, ispričala je Natasha.

Da nešto nije u redu i da se dijete ne miče kao prije, Natasha je primijetila u 37. tjednu trudnoće. Otišli su u bolnicu no tamo su im rekli da ne paničare i otpravili ih kući. No Natashi instinkt nije dao mira pa se vratila u bolnicu gdje je ustanovljeno da se dijete doista ne miče.

Brzo su je odveli u operacijsku salu tako da čak ni njezin muž nije stigao otići s njom, iako je prvotna namjera bila da i on prisustvuje na porodu. Natashu su stavili pod opću anesteziju, a kad se probudila primijetila je samo da primalja u rukama drži njezinu djevojčicu.

‘Dali su mi je samo na trenutak i brzo je odnijeli, a mene je čekalo 12 dugih sati da mi saniraju ranu od carskog reza i da dovoljno dođem k sebi da je mogu vidjeti.’

VIDI OVO: Trudnica je čekala svoju prvu bebu, no nešto je njenoj priči bilo čudno

Dug put oporavka

Malenoj su dijagnosticirana razna oštećenja i pred njom je bio dug put oporavka. Natasha i Steve Sharrocks bili su uz svoje dijete i po 18 sata na dan moleći se i nadajući da će sve na kraju biti dobro.

Prvi dani roditeljstva bili su jako teški. Svoju curicu nisu mogli normalno hraniti, nisu joj mogli mijenjati pelene, niti su je mogli zagrliti jer je bila u inkubatoru. Natashi je bilo posebno teško nakon pet dana ostaviti malenu u bolnici.

‘Tu večer kad smo mi trebali otići kući a Harper ostaviti u bolnici jednostavno sam se slomila. To je najteža stvar koju sam ikada morala napraviti. Umalo sam se onesvijestila na parkiralištu. Nitko te ne može pripremiti na to da moraš ostaviti svoje dijete u bolnici. Posebno je teško gledati ostale parove kako odlaze sretni kući noseći u nosiljkama svoje bebe.’

Harper je stalno bila podvrgavana raznim testovima, a jednoga su dana otkrili i nekoliko cisti na njezinom mozgu koje su, kao i ostali poremećaji, bili uzrokovano manjkom kisika zbog čvora na pupčanoj vrpci.

Te ciste su onemogućile mozgu da se do kraja razvije i Sharrocksovi su doznali da im djevojčica ima cerebralnu paralizu.

‘Vjerojatno će uvijek trebati kolica i nikad neće moći hodati bez pomoći. Počela se okretati tek s 11 mjeseci. Ruke i noge joj se grče i ne može sama uzimati hranu kao druga djeca njezine dobi’, kaže Natasha.

No, unatoč svim dijagnozama, djevojčica je pravi borac. Redovito ide na terapije. Još ne govori, ali pokušava. Diže se na ruke pomoću malih ljestava i tako stoji, ali ne može hodati.

NAJNOVIJE!