Svatko tko ima malo dijete zna da nije lako uvjeriti ga da nešto pojede ili čak ni da hoda. Da, ne samo da je teško, nego je ponekad gotovo nemoguće. Djeca znaju biti jako tvrdoglava. 

Roditelji tako trebaju uzeti stvari u svoje ruke… doslovno. 

Kada je dvogodišnjakinja ove priče odlučila da ne želi hodati od auta do kuće, trebalo je malo više od uvjeravanja kako bi se predomislila. 

Nakon što ju je tata pokupio iz vrtića, Juliette, dvogodišnjakinja, odlučila je da ne želi više hodati. Dok je tata vadio namirnice iz automobila, Juliette je ležala na podu i nije se htjela pomaknuti. 

Činilo se da uživa ležeći pokraj auta. Tata je uskoro završio s vađenjem namirnica iz auta te je bio spreman za novi izazov – nagovaranje kćeri da počne hodati do kuće. Otac je odmah prepoznao taj trenutak – trenutak kada se dijete jednostavno neće pomaknuti. Kako dalje? Pokušati ih moliti? Biti živčan? Pokušati ih ignorirati? Upotrijebiti sirovu snagu kako bi ih sami nosili? 

Snimka zaslona: YouTube

Što li je ovaj otac izabrao? Umoran i bez ikakve želje za raspravljanjem, tata je uhvatio prednji dio jakne svog djeteta i pokupio ju s poda kao da je jedna od vrećica. 

Cijelo to vrijeme, Juliette je ostala potpuno nepokretna, kao da je sretna i uživa u tome da ju tata nosi. No, osim toga, smijeh izaziva i izraz očevog lica – kao da to čini svaki dan. Mirnog izraza na licu ovaj je otac svoju odnio svoju kćer u kuću kao da to čini svaki dan. Ujedno, čini se da je na njezinom licu i maleni, lukavi osmijeh – uspjela je u svom naumu! 

Njezina majka shvaća koliko je ta situacija zapravo smiješna. Napisala je: „Što je najbolje, ona je zapravo jako visoka i teška, a jakna nije puknula. Često radi takve stvari i volimo ju zbog toga“.