Udovica rodila bebu nakon suprugove smrti
Foto: Littlethings.com

Udovica je rodila prekrasnu bebu – čudo samo nekoliko mjeseci nakon što je suprug umro od uznapredovalog tumora na mozgu.

Nikada nećemo razumjeti zašto se nečiji životi odigravaju na određen način. Ponekad, u trenutcima velike boli, možemo pronaći razlog za osmijeh. Jennifer Anken je došla na to mjesto nakon što ju je prethodna godina odvela na iznimno emocionalnu vožnju života. 

Jennifer je 15 godina pokušavala postati majka. U svom prvom braku je pokušala ostati trudna, no imala je spontani pobačaj.

Nakon rastave upoznala je muškarca kojeg je jako voljela i s kojim je željela obitelj. Putovanje za Jennifer i njezinu novu ljubav, Davea Ankena, bilo je jednako teško. 

Nakon otprilike dvije godine veze, Jennifer i Dave su se zaručili. Nekoliko mjeseci kasnije su se iznenadili kada su saznali da je Jennifer trudna. No, njihova se radost brzo pretvorila u veliku tugu. Nekoliko osoba bliskih Daveu su rekli da se počeo čudno ponašati. Nakon pregleda otkriveno je da je 47-godišnji Dave imao tumor na mozgu.

Vjenčali su se pet dana prije nego je mladoženja preminuo 

Par je pokušao izvesti svoju situaciju na dobro. U brak su stupili 5.11., samo pet dana prije nego je Dave preminuo. No, tu nije bio kraj teškoćama. Jennifer je ostala udovica s djetetom na putu. Tada je došla i pandemija te je Jennifer morala roditi potpuno sama. 24.4. na svijet je došla njezina i Daveova malena djevojčica. 

Jennifer je pokazala nevjerojatno veliku snagu dok je hodala tim iznimno teškim putem. 39-godišnja majka i udovica imala je vrlo tešku godinu. No, sve je to vodilo do trenutka koji je Jennifer jako čekala – rođenja njezinog prvog djeteta, malene djevojčice. 

Jennifer je čekala dugo vremena da postane majka. Objasnila je da je pokušavala postati majka i prije 15 godina, no imala je spontani pobačaj, a to je dovelo i do rastave njezinog prvog braka. 

S Daveom je stupila u vezu 2017. godine. Par je znao da žele započeti obitelj, ali na početku nisu imali sreće. 

„Testirali smo se i saznali da je sa mnom sve u redu. Sve je bilo u redu sa mnom, no on, na žalost, nije proizvodio ono što bi nam pomoglo“, rekla je Jennifer. 

U travnju 2019. godine Dave ju je zaprosio. Bili su uzbuđeni u vezi zaruka te su uživali u ljetnom odmoru. U rujnu su dobili šokantne vijesti da je Jennifer trudna. 

„Bilo je to nevjerojatno“, prisjetila se Jennifer. Saznala je da je trudna dan prije Daveovog rođendana. 

„Gledali smo sonogram, ali nismo mogli vjerovati. Mislim da nije vjerovao da sam trudna do dana svoje smrti. Rekao je da neće vjerovati dok ne vidi bebu svojim očima“, dodala je. 

Nakon nekoliko tjedana proslave došla je zabrinutost. Jennifer je rekla da su Daveovi kolege s posla primijetili da se promijenio. 

„Kasnio je na posao, a to nikada nije radio. Odlutao bi mislima, bio je iritabilan, izgubio bi se, bio je jako loše“, prisjetila se. 

„U našoj kući je bila prava ludnica. Cijelo smo se vrijeme svađali… bilo je to kao, kada se sjetim, da sam se svađala s 15-godišnjakom.“ 

Beba nakon suprugove smrti
Foto: Cofemom.com

Imao je nešto na prednjoj strani mozga

25.10. Jennifer i Dave otišli su na pregled. MRI je otkrio da Dave ima nešto na prednjoj strani mozga. Prebačen je u drugu bolnicu na dodatna testiranja gdje je potvrđeno da ima uznapredovali tumor na mozgu. 

„Mislim da nisam bila toga svjesna jedno dva dana“, rekla je Jennifer. Sve se jako brzo razvilo nakon dijagnoze. Dave je odmah primljen u bolnicu te je idući dan išao na operaciju. 

„Kada bi bili sami pitala bih ga zna li što se događa. On bi rekao da zna, da ima tumor“, rekla je, „Znao je što se događa. Mislim da je poznavao svoje tijelo i što će mu se dogoditi, ali da mi nije htio to reći.“ 

Dave je prebačen na rehabilitaciju. Budući da su bili samo zaručeni, Jennifer nije mogla donositi odluke za njega. Uz pomoć osoblja u bolnici, Dave i Jennifer su se vjenčali 5.11. 

„Bilo je predivno što su se jako potrudili da nam upriliče vjenčanje. Uspjeli su ga podići iz kreveta i staviti da sjedi, a to je bilo više nego je itko ikada mogao učiniti za nas“, dodala je. 

Pet dana nakon njihovog vjenčanja, Dave je preminuo. 

„Ležao je prije pregleda i odjednom je dobio napad. Svo to vrijeme sam mu samo mogla govoriti da je u redu i da ga volim. Ja sam bila zadnja osoba koju je vidio.“ 

Jennifer je bila puna tuge, ali je znala da mora biti snažna zbog bebe. No, i to je bilo otežano jer je pandemija nastupila samo nekoliko tjedana prije nego je Jennifer trebala roditi. 

„Moja je obitelj bila sa mnom te su me smirivali kada bih se uzrujala jer moram biti sama na porodu“, rekla je. 

Foto: Jennifer Anken

Beba – čudo

Prisjetila se da je rekla liječnicima: „Već ću morati sama podizati ovu bebu, a sada mi govorite da ju moram sama i poroditi?“ 

„Bila sam ljuta“, rekla je, „Uz sve što se događalo još sam i to morala podnijeti. Mislila sam da je to neki test.“ 

No, Jennifer je izdržala i pokazala veliku snagu. Svoju kćer nazvala je Davya po njezinom preminulom ocu. Daveov pepeo bio je pokraj Jennifer na porodu. 

„On je bio sa mnom“, rekla je, „Bio je tamo u malim stvarima koje sam ponijela te sam znala da nas gleda i smiruje.“ 

„Uvijek je tu pitanje, zašto bi Bog ovo bilo kome učinio? No onda pogledam čudo u svojim rukama“, dodala je, „Mislim da je priča mog supruga davno napisana te da su se samo njegove stranice trebale posložiti s mojima da dobijemo ovu malenu osobu.“ 

Malena Davya podsjeća Jennifer na Davea na male načine. Jako ju tješi što ima dio njega uz sebe. 

„Sigurna sam da će imati i njegovu osobnost. Osjećam to“, zaključila je.