Umjetnik inspiriran Torinskim platnom prikazao kako je izgledao Isus Krist
Snimka zaslona: YouTube

Peruanski umjetnik je inspiriran Torinskim platnom prikazao realističan prikaz kako je izgledao Isus Krist vodeći računa o detaljima poput kose i brade.

Walter Huamán je peruanski umjetnik koji je svoju kreativnost i talente usmjerio na stvaranje hiperrealističnih skulptura koje su izrađene na temelju izvora religijskih relikvija i predmeta.

Huamán je postao poznat po svojim vjerskim skulpturama koje prikazuju likove poput Isusa Krista i svete Ruže Limske.

Njegova najnovija skulptura prikazuje Krista u tri dimenzije, a inspiriran je Torinskim platnom, relikvijom koja se vjeruje da je nosila sliku Krista nakon njegove smrti.

“Prije šest godina vidio sam dokumentarac u kojem je Ray Downing napravio 3D sliku Isusa na platnu”, rekao je za medije.

“Bio sam prilično impresioniran i zamislio sam kako bi mogao izgledati hiperrealistični kip Krista, da ga možemo vidjeti u svim njegovim dimenzijama, kao da je ispred nas”, nastavlja.

Umjetnik je odlučio stvoriti svoj vlastiti prikaz Krista

Huamán je bio nadahnut američkim grafičkim dizajnerom Rayem Downingom, koji je stvorio trodimenzionalne portrete i prikaze Krista.

Huamán je odlučio stvoriti svoj vlastiti prikaz Krista, ali je želio da bude što realističniji, s velikom pažnjom na detalje kao što su kosa, brada i odjeća.

VIDI OVO: Isusov fizički izgled: Kako Ga Biblija opisuje?

Kako bi postigao taj cilj, koristio je medicinski silikon koji je najbliži ljudskoj koži, a svaku kosu, trepavicu i obrvu postavio je jednu po jednu.

Svaki korak u procesu bio je pedantan. Tako su “sve kose, trepavice i obrve postavljene jedna po jedna”, otkriva umjetnik. Odjeća koju je nosio Krist napravljena je “po uzoru na odjeću iz Isusova vremena”.

Impresivan i zapanjujuće realističan prikaz Krista

Projekt je počeo prije šest godina, ali je Huamán trebao vrijeme da se upozna s Torinskim platnom i raspravlja sa stručnjacima kako bi saznao sve tajne ove relikvije. Konačni rezultat je impresivan i zapanjujuće realističan prikaz Krista.

Huamán kaže da mu je motivacija bila staviti umjetnost u službu vjere kako bi se što više ljudi zainteresiralo za Isusa, kako bi ga novi naraštaji bolje upoznali i kako bi ga oni koji su zalutali mogli ponovno otkriti.

Huamánove skulpture su popularne u Peruu i šire, a on ih stvara s velikom strašću i posvećenošću. Njegova umjetnost pokazuje da se tradicionalni vjerski motivi mogu oživjeti na nov i zanimljiv način, koji će zainteresirati i privući nove generacije vjernika.

Ovako ga je prikazao:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare