Nakon što mu je umrla kćer, tata upozorava na opasnost koja vreba u svačijem domu

Nakon što mu je umrla voljena kćer, tata upozorava na jezivu opasnost koja prijeti u svačijem domu. Ako ikada posumnjate da je dijete progutalo bateriju, odmah krenite na hitnu. Odmah!

Možda jesmo svjesni kakve sve opasnosti čuče u našim sigurnim domovima, ali opreza nikada dosta. Pogotovo kada pročitamo ovakve strašne priče stvarnih ljudi kojima se u sekundi dogodila tragedija.

S takvom pričom u javnost je izašao užasnuti tata koji ne može preboljeti smrt svoje dvogodišnje kćeri Francesce, a kako i sam kaže – sam je kriv za to. I to je ono najgore od svega. Bili ste uz dijete, ali samo jedan okret glave, jedan trenutak nepažnje, a da i dalje niste svjesni što se događa.

Djevojčica je progutala malu bateriju te se počela gušiti

Njihova je kćer, naime, progutala malu (gumb) bateriju, no nije se njome počela gušiti, pa zato tata nije odmah shvatio što se događa.

No dok je on mirno sjedio pored nje, baterija je s prvim kontaktom sa slinom počela korodirati te je na koncu malena umrla u mukama nakon što joj je tekućina iz baterije doslovno spalila unutarnje organe, od čega je na koncu i umrla.

tataplces

“Užasno mi je teško o tome govoriti. Ne mogu vam opisati kolika me krivnja izjeda jer sam bio tamo, s njom, a nisam primijetio što se događa. Zato vas želim upozoriti ne samo zato da pazite gdje ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već zato da, ako vam se to ikada i dogodi, znate prepoznati nuspojave.

Ja ih nažalost nisam primijetio na vrijeme, nisam ni znao za njih. Možda … da sam znao. Možda za nas ne bi bilo kasno”, ispričao je gušeći se u suzama ožalošćeni otac George Decebal Asan koji je ovaj video snimio u suradnji s američkom organizacijom Child Accident Prevention Trust.

VIDI OVO: Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju – roditelji sada šalju upozorenje drugima

Opasnost koja vreba u svačijem domu

I sada zajedno pokušavaju podići svjesnost o opasnostima koje vrebaju u domovima. “Moja je Francesca progutala rezervnu bateriju koja se nalazila u originalnom pakiranju naših 3D naočala. A takvih je predmeta u domovima jako puno – nalaze se u ključevima, toplomjerima, u glazbenim čestitkama, doslovno vrebaju iz svakog kuta, pa stoga sve njih morate zaista čuvati daleko od dohvata djece koja su još uvijek toliko mala i nesvjesna opasnosti.

I još uvijek sve živo prvo stave u svoja usta te su zbog toga dvostruko opasnije od drugih sitnih predmeta s kojima bi se mogli ugušiti. No gušenje bi svaki roditelj primijetio na vrijeme i reagirao, a ovako – niste ni svjesni da se pred vašim očima odvija nešto tako strašno što u velikoj mjeri na kraju rezultira smrću.

No ona neće nastupiti odmah – dijete će vam dati znakove, pa ih znajte i prepoznati. Ako dijete nekako teško diše, počne naglo plakati, prima se za bolna prsa ili trbuh, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta. Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proljev, krvava stolica, povraćanje … u tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka.

Požurite na hitnu!

Jurite na hitnu, možda vaše dijete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je promptno reagirati, nego čekati da se situacija smiri. I to zato što u ovakvim slučajevima ne postoji vrijeme koje će “popraviti” stvar, već je može samo pogoršati.

Pogotovo ako koristite litijske baterije, jer kada one dođu u kontakt sa slinom, nastaje jaka kemijska reakcija koja stvara tekućinu kakva se inače koristi za dezinfekciju i odčepljivanje odvoda, što doslovno pali sve što dotakne i u roku od dva sata može ubiti osobu.

I zato, ako ikada posumnjate na ovako nešto, odmah se zaputite liječniku. Ne čekajte ni časa, pa iako se i osramotili kada shvatite da je nestala baterija još uvijek na “svom” mjestu, prenosi Index.hr.