Umro je 8 puta od srčanog udara i svaki put se vratio u život

Na putu do bolnice, šest puta su ga morali oživljavati pomoću defibrilatora.

Čovjek iz Kalifornije umro je od srčanog udara osam puta i svaki put se vratio u život kako bi ispričao priču, iako se još uvijek boji vlastite smrti.

Evan Wasserstrom imao je 40 godina kada je 28. ožujka 2016. počeo osjećati čudne bolove na poslu, piše NY Post.

“Osjećao sam se kao da me peče u venama lijeve ruke. Jako sam se znojio. Osjećao sam kao da sam se upravo istuširao sa svom odjećom na sebi. Nikad prije nisam doživio ovako nešto”, rekao je Evan.

Brzo je pozvao hitnu pomoć i objasnio im da ili ima najgori napad panike u svom životu ili srčani udar. Hitna pomoć stigla je brzo, gotovo u isto vrijeme kada je Wasserstrom izgubio svijest. Na putu do bolnice, šest puta su ga morali oživljavati pomoću defibrilatora.

“Liječnik je rekao da je to izgledalo kao ping-pong. Svaki put kad bi me šokirali kako bi me vratili u život ponovno bih umro na 30 do 40 sekundi”, kazao je Wasserstrom.

VIDI OVO: Je li u tvom srcu strah od smrti?

Evan Wasserstorm
Foto: Facebook

Osam puta se suočio sa smrću u jednom danu

Nakon toga, u bolnici je još dvaput umirao, svaki put po dvije minute. Ukupno se Evan osam puta suočio sa smrću tog dana.

Hitna operacija je spasila njegov život, tijekom koje su mu ugrađena dva stenta. Utvrđeno je da je lijeva koronarna arterija, poznata kao “udovica”, bila potpuno začepljena, dok je druga arterija bila 70 posto začepljena.

“Pod pojmom “udovica” podrazumijeva se stanje kada je lijeva silazna srčana arterija 100 posto začepljena. Ta arterija nosi gotovo 50 posto krvi do vašeg srčanog mišića”, objašnjava dr. Ajay Kirtein.

Nakon operacije, Wasserstrom je stavljen u medicinski induciranu komu na odjelu intenzivne njege i povezan s ECMO strojem koji održava srčane otkucaje. Liječnici nisu bili optimistični u vezi njegove šanse za preživljavanjem te su obitelji rekli da, ako preživi, neće moći hodati ili govoriti, prenosi Slobodna Dalmacija.

No, unatoč svemu, Evan je nekako izašao iz kome i čudesno se oporavio.

“Moji prijatelji i obitelj misle da sam nepobjediv… Sada znam da je ovo pravi život i da će jednom završiti. Za mene to više nije teoretska misao. To je zapravo dio mog životnog iskustva”, pojasnio je Wasserstrom, dodavši kako ga to što je osam puta umro nije izliječilo od straha ili brige.

NAJNOVIJE!