Uskrs nisu zečevi, jaja, bogata trpeza, već nešto puno dublje!

Jesmo li zaista predani vjernici koji imaju osoban odnos sa živim Bogom?

Uskrs nisu zečevi, lijepo dekorirana uskršnja jaja, bogata trpeza, već nešto puno dublje i bitnije. Evo koji je smisao Uskrsa!

Mnogi su ovo već čuli, ali vrijedno je ponoviti jer vidim da se ljudi oko svega spremaju za Uskrs, ali ne toliko oko bitnih stvari.

1. Uskrs nije u vezi okupljanja vaše obitelji.
2. Uskrs nije u vezi priprema određenih jela.
3. Uskrs nema veze sa zečevima i jajima.
4. Uskrs nije oko čišćenja i aranžiranja naših domova.
5. Uskrs nije oko zabave i slobodnih dana.

Nije loše okupiti se kao obitelj, blagovati određena jela, urediti svoj dom ili odmoriti, ali sve to može biti isprazno ako ne uzmemo trenutak da preispitamo svoje živote i odgovorimo iskreno sebi:

1. Jesmo li se pokajali od svojih grijeha, nanovo rodili odozgo i sada nesebično živimo za Krista i druge ljude kroz poslušnost njegovom velikom nalogu?

VIDI OVO: ISUS JE ŽIV: Ovih 8 činjenica potvrđuju da je Isus uskrsnuo

2. Jesmo li zaista postali Kristov učenik koji vrši Njegove zapovijedi ili smo samo promatrači i simpatizeri kršćanstva?

3. Jesmo li zaista predani vjernici koji imaju osoban odnos sa živim Bogom i aktivno zajedništvo s Njegovom crkvom uz potpunu i požrtvovnu predanost Njegovom kraljevstvu kroz naše darove, talente, pozive, mogućnosti, stvari i novac?

4. Ljubimo li Boga svim svojim srcem, dušom, umom i snagom svojom i bližnje koji nas okružuju kao samoga sebe?

Naš vidljiv, jasan i nedvosmislen praktičan odgovor, način života i naši svakodnevni prioriteti jesu mjerljivi pokazatelji kome zaista pripadamo i određuju našu vječnost bez obzira išli u crkvu ili se smatrali vjernicima.

VIDI OVO: Molitva na Uskrs

Puka religioznost i domaći/nacionalni vjerski folklor nas neće moći promijeniti, spasiti niti će tko od nje imati velike ili vječne koristi!

Zato zastanimo i razmislimo malo o pravoj važnosti života s uskrslim Gospodinom Isusom Kristom!

Autor: Mario Dučić

NAJNOVIJE!