Trebamo biti spremni na užasne misli koje đavao šalje u naš život. Kako im se možemo oduprijeti? Što kršćani koji imaju takve misli trebaju znati?

Kad god se u mom umu pojavi glas sumnje ili ispitivanja Boga, moram ga suočiti s onim što znam o mom ljubljenom Gospodinu.

Ne mogu prihvatiti sve misli kao istinite, ako su temeljene samo na onom što osjećam u tom trenutku. One se moraju izmjeriti Isusovim obećanjima za mene o Njemu i pobjedi koju je zadobio za mene.

Jednostavno rečeno, ako su misli koje mi dolaze optužujuće, ako stvaraju sumnju i strah, ako su osuđujuće ili donose osjećaj odbacivanja, znam da nisu od Boga.

Užasne misli će doći u naš život

Svi trebamo biti spremni za takve užasne misli jer one će doći. Čak je i Gospodin Isus bio podvrgnut takvim mislima od neprijatelja tijekom svog pustinjskog iskušenja.

VIDI OVO: Kako pobijediti užasne misli i bludna maštanja za vrijeme molitve?

Bio sam u zajedništvu s nekima od najsvetijih slugu Božjih na zemlji. Mnogi od njih su mi rekli da su nakon određenih razdoblja – kad su odano tražili Boga, danima posteći te usredotočujući svoj um i srce na stvari Gospodnje – bili mučeni strašnim sumnjama, čak i sumnjom o postojanju Boga.

Jedan mi je sveti prorok priznao: ”Nedavno su me mučile užasne misli. To mi se dogodilo prvi put u životu.” Ali Duh Sveti ga je uvjerio: ”Stoj mirno u vjeri. To nisu tvoje misli, one su od sotone. Đavao te želi uvjeriti da si zao kao misli koje šalje. On želi da se pokoleba tvoja vjera. Drži se i pouzdaj se u Gospodina. Nećeš propasti. Pod napadom si jer si uzdrmao temelje pakla.”

Trebamo se pouzdati u Božja obećanja

Poput Abrahama, moj prijatelj je rastjerao lešinare koristeći Riječ Božju s vjerom. Isto se tako i Isus odupro sotoninim kušnjama u pustinji i đavao ga je ostavio na određeno vrijeme. Znamo da će Bog učiniti isto za nas budemo li stajali u vjeri, pouzdajući se u Njegova obećanja.

I tako, dragi sveti, kad na vas dođu lešinari donoseći vam misli nevrijednosti i nesigurnosti, otjerajte ih Riječju Božjom. Žrtva do koje vas je Gospodin doveo da je prinesete ugodna mu je i On će je proslaviti. Aleluja!

Autor: David Wilkerson