NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeUžasnula se kada je saznala zašto joj rastu brada, nos, stopala i...

Užasnula se kada je saznala zašto joj rastu brada, nos, stopala i ruke

Rebecca Churan (29) se užasnula kada je saznala da joj zbog tumora na mozgu rastu brada, nos, stopala i ruke.

Rebecca Churan (29) koja je godinama bila depresivna zbog neprekidnog rasta brade, nosa, stopala i ruku bila je užasnuta kada je čula da je to prouzrokovano tumorom na mozgu.

Godinama se pitala umišlja li da joj brada, nos i ekstremiteti postaju sve veći. Stopala su sa 39 narasla na broj 41 i to kada je imala samo 25 godina.

To je utjecalo na njezino samopouzdanje, pa je mnoge rođendane je provela plačući kod kuće jer je mislila da postaje sve ružnija i ružnija. Pogrešno joj je dijagnosticiran dijabetes i sindrom policističnih jajnika, kao i povišeni muški hormoni kod žena, javlja Daily Mail.

Međutim, kada je krajem ožujka 2019. godine napravila analizu krvi IGF-1, koja mjeri količinu inzulina koji kontrolira rast tkiva i kostiju u tijelu, shvatila je da nešto nije u redu. Naime, normalne vrijednosti su između 97 i 297, ali rezultati gospođe Churan su bili 1015!

VIDI OVO: 7 znakova da se u vašem mozgu razvija tumor

Tumor je izazvao stanje u kojemu tijelo proizvodi previše hormona rasta

Kada je otišla kod liječnika s ovim rezultatima, bilo je jasno da ima beningni tumor hipofize – dijela mozga koji oslobađa hormone koji kontroliraju rast tijela.

Tumor je izazvao akromegaliju, rijetko stanje kada tijelo proizvodi previše hormona rasta i uzrokuje da dijelovi tijela postanu nenormalno veliki. U Velikoj Britaniji pogađa oko 325 ljudi godišnje, a u Sjedinjenim Državama 1.625. Gospođa Churan vjeruje da živi s tim stanjem već 15 godina.

VIDI OVO: 8 ranih simptoma tumora na mozgu

– Rekla sam svom liječniku da mi se lice mijenja i postajem sve ružnija te da ne razumijem zašto dobivam na težini kada jedva jedem. Tumor je izazvao ekstremni umor, anksioznost, debljanje, rast ruku, stopala, nosa i brade. – rekla je Churan.

Uklonili su joj tumor kroz nos 6. travnja i za nekoliko mjeseci ruke, noge i crte lica smanjile su se na normalnu veličinu.