Bože, pomozi da večeras lakše otpustim sve što me opterećuje

Bože, pomozi da večeras lakše otpustim sve što me opterećuje. Ti vidiš kroz što prolazim i koliko mi je teško u životu. Trebam Tvoju pomoć!

Imate li ponekad problema sa spavanjem? Je li se teško smiriti nakon stresnog dana? Suvremeni život je preužurban i ostavlja nas napetima.

Uobičajeno je molitvom započeti dan, ali ponekad zaboravimo da je važno i svoj dan završiti u molitvi. Molitva na kraju dana pomaže vam da zaboravite na previranja dana i da se umjesto toga koncentrirate na odnos s Bogom. To je još jedna prilika da Mu zahvalimo na blagoslovima koje daje i zaštiti koju nam je pružio.

Završiti svoj dan molitvom moćan je način da se oslobodite tjeskobe i pronađete mir prije nego što zaspite. Provedite neko vrijeme u razgovoru s Bogom i vaše nevolje se možda riješe.

VEČERNJA MOLITVA: Bože, pomozi da večeras lakše otpustim sve što me opterećuje

Sveti Bože, u ovim večernjim satima dolazim k Tebi. U strahopoštovanju se klanjam pred Tobom i tu pronalazim mir. Tvoja ljepota i moć obuhvaćaju sve stvoreno – od najmanjega bića do kraja svemira.

Nitko Ti nije ravan. Tim više mi je nepojmljivo da me poznaješ i ljubiš. Gospodine, poznaješ i moje današnje slabosti i pogreške. Ne osjećam se dostojnom stupiti pred Tebe, Svetoga. Pogledaj me u svome milosrđu. Polažem pred Tvoje noge sve što je pogrešno i nečisto. Molim Te oprosti mi moju krivicu, očisti me i posveti da mogu živjeti po Tvojoj volji, onako kako je Tebi ugodno.

Večeras Ti želim reći da imam povjerenja u Tebe. Sada sam ovdje sa svime što me opterećuje, sa svime onim što mi se čini beznadno. Čuj moje vapaje, primi ih! U sve dane si sa mnom, a istovremeno si prisutan u svim dijelovima svijeta. Vidiš i moje voljene, prijatelje, susjede i rodbinu. Predajem ih Tebi s pouzdanjem da ćeš dotaknuti njihova srca i voditi ih. Zaštiti naše tijelo, duh i dušu. Budi nam blizu. Daruj nam zaštitu i iscjeljenje.

Znam da me ljubiš i da sam Ti važna. Hvala Ti na Tvojoj ljubavi koja nadilazi razum. Tvoja sam ljubljena kći. Smijem Te zvati Ocem i danas Te molim, dragi Oče, djeluj u mome životu i pokaži svoju moć. Pokloni mi dubok san dok odmaram, zaklonjena u Tvojim rukama. Amen!

Iz knjige “Psalam u mom srcu” (Izvori, Osijek)

PROČITAJTE JOŠ: