Veza s pogrešnom osobom
Foto: Pexels

Jeste li u vezi s pogrešnom osobom? Ovo su mogućih pet znakova na koje trebate obratiti pozornost. Možda vam oni otvore oči!

Sve se vrti oko njih

Ukoliko hodate s osobom koju zanima samo da idete na mjesta koja ona želi i radite samo ono što ona želi bez da vas pita za mišljenje, možda ste u pogrešnoj vezi. Odličan je znak kada vas osoba pita što želite činiti, čak i ako se radi o nečemu što ju ne zanima. No, možda ste u vezi s pogrešnom osobom ako ta osoba od sebe radi središte svemira i čini samo ono što ona želi.

Nema strasti za ono što je Božje

Ukoliko hodate s nekim i primjećujete kako nikada nema razgovora o Bogu ili Isusu, ili uopće nije zainteresirana za Crkvu, čitanje i proučavanje Biblije i molitvu, to bi vam trebao biti upozoravajući znak. Tko god kaže da je gladan Boga, imat će i glad za Njegovom Riječi i željet će razgovarati s Njim kroz molitvu. Ukoliko sve ovo nedostaje, možda ste u vezi s pogrešnom osobom.

Nikada ne dijeli svoju vjeru drugima

Jeste li ikada bili s drugim kršćanima koji su javno dijelili svoju vjeru? Dopustite mi da vam kažem, to nije lako. No, ako hodate s nekim tko se srami moliti u javnosti prije jela ili nikada čak ni ne izgovara Isusovo ime iz straha da ga se slučajno ne čuje, bolje da se zabrinete u vezi osobe s kojom hodate. Jer većina si kršćana ne može pomoći a da ne govore o Isusu i Božjoj predivnoj milosti.

Znakovi da ste u vezi s pogrešnom osobom
Foto: Pixabay

Ne voli djecu ni kućne ljubimce

Djeca imaju veoma dobar osjećaj u vezi ljudi. Čini se kao da mogu prepoznati licemjerje lakše nego odrasli. Možda je to zato što njihovi umovi godinama nisu bili izloženi grijehu. Neki isto kažu i za životinje. Ponekad primjećujem da djeca i životinje bolje reagiraju na ljude koji su općenito ljubazni i puni ljubavi. Trebali biste se odmah zabrinuti ukoliko osoba s kojom hodate ne voli biti u blizini djece ili životinja. Tko god je previše tvrd prema djeci i/ili životinjama jest osoba za koju bih dva puta promislio prije sljedećeg izlaska. Ako primijetite da lako izgubi kontrolu kada je u blizini djece ili životinja, bio bih oprezan u vezi hodanja s takvom osobom.

Ovisnost

Znam da je legalno piti alkohol; no ako primijetite obrazac opijanja tijekom dana (osobito prije ručka ili večere), možda ste u vezi s osobom koja je ovisna o alkoholu. Postoje i oni koji uzimaju lijekove na recept, ali i to može biti ovisnost. Svatko tko uzima zakonite ili nezakonite supstance sa svrhom ugrožavanja svog rasuđivanja ili bivanja u izmijenjenom stanju svijesti jest osoba s kojom ne biste trebali biti u vezi. Svatko s kime hodate, a ima probleme sa zloupotrebom supstanci može vas zavarati: „Jednom kada se oženimo, prestat ću s time.“ Ne vjerujte u to. Poduzimate ogroman rizik.

Zaključak

Ako razmišljate o tome da uđete s nekim u vezu ili već jeste u vezi, molim vas da razmislite o tim znakovima, koji vam trebaju reći jeste li možda u vezi s pogrešnom osobom, osobito ako je ta osoba opsjednuta sobom, ili nema glad i žeđ za Bogom, ili šuti u vezi svoje vjere, ili ne voli djecu ni životinje, ili se drogira i opija.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ: