12 dana je jela samo banane, a rezultate je odlučila sa svima podijeliti

Nutricionistkinja Yulia Tarbath odlučila je 12 dana jesti isključivo banane kako bi očistila svoj organizam. Rezultate je odlučila sa svima podijeliti.

Kako kaže, banane su same po sebi vrlo kvalitetno voće, koje iako je kalorično, sadrži i fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osjećaj sitosti dugo traje.

Prvo što je primijetila bilo je veliko olakšanje u trbuhu.

– Imala sam osjećaj da uopće nemam trbuh, jer su crijeva tako mirno radila. Također sam primijetila kako sam puno opuštenija, nisam osjećala nikakav stres što je bilo vrlo opuštajuće. Bila sam pozitivnija i kreativnija – kaže Yulia.

VIDI OVO: Koliko su banane zdrave? 11 činjenica o utjecaju banane na zdravlje

Prema njenim riječima, pored brojnih koristi, primijetila je i da je bolje koncentrirana na stvari koje obavlja.

– Po prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam se fokusirati na bilo koji zadatak – govori Yulia kojoj se u ovom eksperimentu pridružio i njezin suprug Paul.

Paul i Yulia inače su vegani, pa im ova dijeta nije teško pala, a kako imaju i svoju farmu na kojoj uzgajaju voće i povrće, to im olakšava pripremu obroka.

Prije promjene režima prehrane, Yulia je patila od povišenog šećera u krvi, probavnih problema, depresije i hormonske neravnoteže, a dugi niz godina nije bila u mogućnosti roditi.

Nakon što je napravila ove radikalne promjene, kako kaže, zdravlje joj se dosta popravilo, a rodila je i dijete.

NAJNOVIJE!