Biblijski filmovi: 8 filmova koje biste trebali pogledati

Biblijski filmovi su se počeli snimati od samih početaka kinematografije. Rado ih vole pogledati kršćani i nekršćani.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovi biblijski filmovi te da ćete ih rado podijeliti s drugima. Za svaki film postoje domaći titlovi.

Sin Božji

Iako ga je prigrlilo na tisuće sljedbenika i toplo ga dočekuju tamo gdje dođe, Isus Krist se suočava s onima koji ga kritiziraju i izvrću Njegove riječi kako bi se činilo da On djeluje protiv njihove vjere.

Oni se brinu da je dobio preveliku moć i prisiljavaju Rimljane da ga pronađu i uhvate. Jedan od njegovih učenika, Juda, izdaje ga i vodi ih pravo do Isusa. Na pitanje je li on Sin Božji, Isus to priznaje i optužen je za bogohuljenje. Juda kasnije žali što je učinio, ali je prekasno.

”Sin Božji” je priča o životnom putu Isusa Krista od njegovog skromnog rođenja preko Njegovog učenja do raspeća i konačnog uskrsnuća.

U početku

”U početku” je biblijski film snimljen 1966. godine. U pitanju je ekstravagantna produkcija prve knjige Biblije – Postanka. Film obuhvaća Adama i Evu, Nou, Abrahama, Izaka…

Samson i Dalila

Samson i Dalila američki je romantični biblijski dramski film iz 1949. u produkciji i režiji Cecila B. DeMillea, a u izdanju Paramount Picturesa.

Jedna noć s kraljem

Jedna noć s kraljem (eng. One Night with the King) je američki biblijski film redatelja Michaela O. Sajbela s biblijskom tematikom snimljen u cijelosti u Radžastanu u Indiji.

Knjiga proroka Daniela

Izvrsna ekranizacija života i djelovanja velikog proroka Daniela.

Djela apostolska

Djela apostolska je biblijski film snimljen prema zapisima evanđelista Luke (koji je i napisao ovu novozavjetnu knjigu). Film uprizoruje događaje koji su se odvijali nakon Isusovog uznesenja na nebo te nastanak same početke Crkve.

Sve nastavke filma Djela apostolska možete pogledati na ovom YouTube kanalu.

Isus iz Nazareta

Isus iz Nazareta je jedan od najljepših i najdužih prikaza Isusovog života.

Marija Magdalena

Biblijski film o Mariji Magdaleni, jednoj od najvećih Isusovih sljedbenica i svetica.

POGLEDAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!