U svijetu su se pojačali sigurnosni napori nakon poziva bivšeg vođe i osnivača Hamasa muslimanima da se uključe u “dan bijesa” protiv Židova.

Bivši vođa terorističke skupine, Khaled Meshal, pozvao je muslimane diljem svijeta na ustanak u petak.

Nasilje u Francuskoj

Jučer je u Francuskoj muškarac naoružan nožem ubio učitelja i ranio drugog profesora i zaštitara u sjevernoj Francuskoj, a napad se istražuje kao potencijalni terorizam.

Francuski ministar unutarnjih poslova, Gérald Darmanin, uveo je zabranu propalestinskih prosvjeda kako bi se izbjeglo širenje javnih nereda.

Procjenjuje se da Francuska ima treću najveću židovsku populaciju na svijetu nakon Izraela i SAD-a, te najveću muslimansku populaciju u zapadnoj Europi.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je na zaštitu Židova u naciji usred rastuće islamske prijetnje.

VIDI OVO: Istina o Hamasu koju svi trebaju znati: Ovo im je glavni cilj!

Bijes u Velikoj Britaniji

U Ujedinjenom Kraljevstvu, navodno su se utrostručili antisemitski zločini iz mržnje u posljednja četiri dana.

Neki muslimani iz Ujedinjenog Kraljevstva i dalje iskazuju svoj bijes trgajući plakate s izraelskim civilnim taocima diljem Londona kako bi podigli svijest.

Prosvjedi na Bliskom istoku

Deseci tisuća muslimana prosvjedovali su u petak diljem Bliskog istoka u znak podrške Palestincima usred sve intenzivnijeg rata s Izraelom koji je Hamas pokrenuo u subotu.

U Bagdadu su se deseci tisuća prosvjednika okupili na riječi šijitskog svećenika i političkog vođe Muqtade al-Sadra koji je blisko povezan s Iranom.

Pro-palestinski prosvjednici u Sydneyu u Australiji odustali su od marša nakon nedavnog uznemirujućeg skupa. Izraelska policija bila je selektivna u dopuštanju pristupa džamiji Al-Aqsa u Jeruzalemu radi sprječavanja nasilja.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare