Ovaj mačak kao “anđeo čuvar” svaki dan prati djevojčicu do autobusa

Mačak Craig svaki dan prati djevojčicu do školskog autobusa i čeka dok ne bude siguran da je ušla unutra. U Velikoj Britaniji postao je internetska zvijezda.

Za mnoge roditelje jutarnji je ritual ispratiti svoju djecu do autobusnog stajališta. To je skroz drugačije u obitelji Leatherman. Njihovu je dužnost preuzeo crno-bijeli mačak.

Mačak kao “anđeo čuvar”

Craig ima novi posao od početka rujna. Svaki dan odlazi s kćeri Jessice Leatherman do autobusa i čeka dok ne bude siguran da se djevojka ukrcala u njega. Također se nikad ne vraća kući sve dok se vozilo nije odvezlo i nestalo s vidika.

“Craig se sam prihvatio posla. Kada je to napravio prvi put, očekivala sam da će, čim dođe autobus, dotrčati do mene. No, mačak je čekao sve dok moja kći nije sjela”, kaže Jessica.

Na jednom od video zapisa objavljenih na @craig_the_cat profilu na TikToku možete vidjeti mačka kako hoda sa 7-godišnjom djevojčicom i prati je do autobusnog stajališta. Zatim strpljivo čeka dolazak školskog autobusa.

@craig_the_cat

Bus duty. All in a day’s work. #craigthecat #busduty #fyp #rescuecat #catsoftiktok #cat #goodboy

♬ [Animals and dishes] Cute BGM – Sound Owl

 

Kako je mačak ušao u obitelj?

Prije nekoliko godina Leathermanovi su udomili kućnog ljubimca. Sve je počelo u jednoj od trgovina za kućne ljubimce. Jessica je kupovala hranu za pse. U kupovinu su je pratile kćeri. Slučajno su prošli pokraj mačke zatvorene u kavezu. “Jednostavno se nije micao. Bio je jako depresivan”, prisjeća se Jessica. Kasnije je saznala da se nitko nije prijavio za njegovo posvojenje više od osam mjeseci. Tada je odlučila udomiti ovu preslatku crno-bijelu mačku. Vratila se kući i ustrajno uvjeravala supruga da mačku treba njihovo spašavanje i sretan dom.

I tako se Craig pridružio obitelji i postao djevojčičin “anđeo čuvar”. Tu ulogu ispunjava svaki dan.

Kako je mačak ušao u obitelj?

“Kada je to počeo raditi, pomislila sam: Je li se to doista događa? Čim je moja kći ušla u autobus, očekivala sam da će mi se vratiti. Ali ne, sjeo je tamo i uvjerio se da je mala unutra, a zatim je gledao kako se odvezla”, kaže Jessica.

VIDI OVO: Ovaj mačak se pojavi u bolnici svaki put kada netko umire. Ono što radi je nevjerojatno!

U Velikoj Britaniji ljubimac je već internetska zvijezda. Jedan od njih je posebno dirljiv: mačak sjedi u travi i pomno promatra vozilo koje odlazi – za njega je to znak da se može vratiti kući. Nagovori drugih članova obitelji beskorisni su. Craig samo radi svoj posao.