Ovoj bebi, teškoj 14.45 kilograma, liječnici su preporučili dijetu, iako njegova mama tvrdi da rijetko jede čvrstu hranu. 

“Sergio se umalo ugušio komadićem manga i završio je u bolnici. Vjerujem da je tada razvio PTSP, jer sam uočila da odbija probati krutu hranu”, ispričala je tridesetogodišnja majka Seoane, a prenosi Index.

S obzirom na to da je njezin sin tražio mlijeko svaka dva sata, odvela ga je dijetetičaru. To je neuobičajeno za 10-mjesečno dijete, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Soane je rekla da su joj stručnjaci preporučili da sina hrani mlijekom svaka četiri sata, a između toga da mu nudi krutu hranu. Australka slijedi taj režim od siječnja.

“Povremeno jede čvrstu hranu, ali ne onoliko koliko bi trebao. Često je uznemiren i traži mlijeko, pa ga i dalje dojim”, dodala je mama.

U videu u nastavku pogledajte kako izgleda ovaj simpatični dječak.

@daniellaseoane Before anyone comes at me, i didnt put him on the diet, the dietician he sees has issued this. He is overweight for his age and he is also experiencing delays in developmental areas due to his weight. Mama loves his chunky self though. Just hard to carry at times 😂 #chunkybaby #love #fyp #bigbaby #babyrolls #bigboy #overweightbaby #cutebaby #baby #rolls #momsoftiktok #VoiceEffects #diet #dietitian ♬ Funny – Gold-Tiger

Prema web-stranici za roditelje The Bump, prosječna težina desetomjesečne bebe je otprilike 8.5 kilograma za djevojčice i 9 kilograma za dječake.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do šestog mjeseca. Nakon toga, majčino mlijeko ili adaptirano mlijeko ostaje primarni izvor prehrane za dijete, uz sve veću dopunu krute hrane. Roditeljima se savjetuje da djetetu ponude hranu svaka dva do tri sata, ukupno oko tri obroka i dva do tri međuobroka dnevno.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare