Vozač nije primijetio da mu auto gori, dobri građanin mu je spasio život

Vozač nije primijetio da mu auto gori te da će ubrzo eksplodirati. Jedan dobri građanin mu je u posljednjim trenucima spasio život.

Ovo možda izgleda kao scena iz filma Brzi i žestoki ili James Bond, ali je to zapravo nešto što se zaista dogodilo na brzoj cesti u Utahu. Zahvaljujući brižnom strancu, jednom je vozaču spašen život iz zapaljenog automobila. 

Taj superman možda nema prave moći, ali je njegova istinska zabrinutost za vozača spasila mnoge živote. Caden Pabst vozio se prema sjeveru na broj cesti te je prilikom skretanja  vidio dim kako izlazi ispod automobila vozača koji je vozio pokraj njega. Znao je da je tom vozaču život u opasnosti. 

Vidio je plamen ispod automobila te je počeo vikati: „Stani sa strane, strani sa strane.“ Vozač mu je pokazao prst prema gore, a on je nastavio vikati da mora stati sa strane. 

„Sto posto bi mu motor eksplodirao. On nije imao pojma. Pokazao mi je prst prema gore. Išao je svojim putem“, Pabst je rekao. 

Nastavio je vikati da se vozač odmah zaustavi. Vozač je napokon poslušao te se zaustavio sa strane. No, Pabst nije bio gotov s pomaganjem nego je potrčao prema vozaču i pomogao mu. Ubrzo je vozač uspio izaći iz automobila, a njegov Kia Rio automobil je počeo gorjeti, a uskoro je i eksplodirao. 

„Bilo je masivno. Odletio je dobra 3 metra u zrak“, rekao je Pabst, „I tada se čula ogromna eksplozija, a mi smo otišli tamo i našli komade motora. Bilo je ludo.“ 

VIDI OVO: “Anđeo čuvar” spasio mladića iz zapaljenog automobila

Vozač ne bi preživio da je bio u autu

Sudeći po stanju automobila nakon eksplozije, vozač ne bi preživio da je bio u njemu. 

„Jako mi je zahvaljivao“, dodao je Pabst. 

To je mogao biti njegov zadnji dan na zemlji, no Bogu hvala za dobrog građanina koji mu je omogućio novu priliku za život. Bila je to vrlo opasna situacija, ne samo za vozača nego i za ljude oko njega. Kolika bi se samo nesreća zbila da mu je auto eksplodirao u vožnji dok su oko njega bili drugi automobili. Mnogo je života moglo biti izgubljeno u samo nekoliko sekundi. 

Policajac Cameron Roden je rekao da želi zahvaliti Pabstu. 

„Kada je automobil bio potpuno u plamenu ja sam osjetio veliku zahvalnost jer sam stao, a mnogo ljudi nije. Izgleda da nisam onaj tip osobe koji može vidjeti osobu u nevolji i ne djelovati na to“, rekao je Pabst. 

Nisu potrebne super moći da se spase životi. Iskrena zabrinutost, briga, ljubav i suosjećanje su potrebni da se nekome spasi život i pomogne drugima. Pabst je mogao ignorirati vozača, ali je odlučio pomoći mu. Neka i mi prigrlimo neočekivane okolnosti te ih iskoristimo da pomognemo ljudima u nevolji. Nitko ne zna kakav će to utjecaj imati na druge. 

„…ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih“ (Filipljanima 2,4).